Uit het onderzoek van Silver blijkt dat er in 2012 elke 4 minuten en 44 seconden iemand werd neergeschoten in de Verenigde Staten, goed voor ongeveer 110.000 slachtoffers per jaar. Daarvan waren dat jaar 5.862 slachtoffers 18 jaar of jonger. Het gros van de slachtoffers, zo'n 83% van het totaal, valt binnen de categorie van de 16- tot en met 18-jarigen. Ongeveer de helft van de jongeren was van Afro-Amerikaanse afkomst en leefde in een gebied dat door de Amerikaanse overheid als 'verpauperd' wordt bestempeld.

Uit het onderzoek van Silver blijkt echter dat het niet altijd om bewust geweld gaat. De meerderheid van de kinderen onder de 15 jaar werd per ongeluk getroffen. Volgens Silver zouden ouders dit probleem kunnen voorkomen indien ze hun vuurwapen in een afgesloten ruimte zouden verbergen. Een derde van de Amerikaanse gezinnen met een of meer kinderen bezit een vuurwapen. In vergelijking met 2009 nam het aantal min-achttienjarige gewonden wel af met 20 procent, al is het volgens Silver nog te vroeg om te spreken van een trend. Bovendien hield het onderzoek geen rekening met kinderen die op weg naar het ziekenhuis of in de spoedafdeling overleden.

Besparingsronde Trump

De cijfers die Silver voor haar onderzoekt heeft gebruikt zijn afkomstig van het Agentschap voor Gezondheids- en Kwaliteitsonderzoek (AHRQ). In de voorgestelde begrotingsplannen van de regering Trump zou het agentschap worden ondergebracht bij de Nationale Gezondheidsinstituten (NIH), dat op zijn beurt 5,8 miljard dollar moet besparen. Volgens Minister van Volksgezondheid Tom Price zou het de efficiëntie verbeteren zonder aan kwaliteit te moeten inboeten. Critici vrezen echter dat deze besparingen een nefast effect zullen hebben op de kwaliteit van toekomstig onderzoek.

Uit het onderzoek van Silver blijkt dat er in 2012 elke 4 minuten en 44 seconden iemand werd neergeschoten in de Verenigde Staten, goed voor ongeveer 110.000 slachtoffers per jaar. Daarvan waren dat jaar 5.862 slachtoffers 18 jaar of jonger. Het gros van de slachtoffers, zo'n 83% van het totaal, valt binnen de categorie van de 16- tot en met 18-jarigen. Ongeveer de helft van de jongeren was van Afro-Amerikaanse afkomst en leefde in een gebied dat door de Amerikaanse overheid als 'verpauperd' wordt bestempeld. Uit het onderzoek van Silver blijkt echter dat het niet altijd om bewust geweld gaat. De meerderheid van de kinderen onder de 15 jaar werd per ongeluk getroffen. Volgens Silver zouden ouders dit probleem kunnen voorkomen indien ze hun vuurwapen in een afgesloten ruimte zouden verbergen. Een derde van de Amerikaanse gezinnen met een of meer kinderen bezit een vuurwapen. In vergelijking met 2009 nam het aantal min-achttienjarige gewonden wel af met 20 procent, al is het volgens Silver nog te vroeg om te spreken van een trend. Bovendien hield het onderzoek geen rekening met kinderen die op weg naar het ziekenhuis of in de spoedafdeling overleden.De cijfers die Silver voor haar onderzoekt heeft gebruikt zijn afkomstig van het Agentschap voor Gezondheids- en Kwaliteitsonderzoek (AHRQ). In de voorgestelde begrotingsplannen van de regering Trump zou het agentschap worden ondergebracht bij de Nationale Gezondheidsinstituten (NIH), dat op zijn beurt 5,8 miljard dollar moet besparen. Volgens Minister van Volksgezondheid Tom Price zou het de efficiëntie verbeteren zonder aan kwaliteit te moeten inboeten. Critici vrezen echter dat deze besparingen een nefast effect zullen hebben op de kwaliteit van toekomstig onderzoek.