Vlaams Parlement keurt regeerakkoord Bourgeois I goed

© Belga

Het Vlaams Parlement heeft het regeerakkoord goedgekeurd en daarmee het vertrouwen gegeven aan de regering Bourgeois I, die nu aan de slag kan. De stemming verliep meerderheid (N-VA, CD&V, Open Vld) tegen oppositie (sp.a, Groen, Vlaams Belang).

Na de regeerverklaring van vrijdag was het zaterdag de beurt aan de verschillende fracties – SP.A, Groen en Vlaams Belang – om hun reactie te geven op het regeerakkoord van de nieuwe bewindsploeg.

Het debat werd afgesloten met een stemming. Daarin kreeg de nieuwe regering – zoals verwacht – het vertrouwen van de 89 leden van de meerderheid. De 29 aanwezige leden van de oppositie stemden tegen.

De negenkoppige ploeg onder leiding van Geert Bourgeois kan nu aan de slag. Het parlement sluit voor een paar weken de deuren. Er kunnen, indien nodig, nog wel commissies worden samengeroepen, maar in principe hervat het Vlaams Parlement op maandag 22 september de werkzaamheden.

Dan zal minister-president Geert Bourgeois zijn eerste Septemberverklaring voorlezen. In principe stelt de regering in die periode ook de begroting voor 2015 voor. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content