Vlaams Belang eist nieuwe verkiezingen en lanceert petitie

Tom Van Grieken © Belga Image

Partijvoorzitter Tom Van Grieken heeft op de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang in Genk het startschot gegeven voor de voorjaarscampagne ‘Luister naar het volk’. De partij eist nieuwe verkiezingen en lanceert een grootschalige petitie waarmee burgers hun stem kunnen laten horen.

Het ‘Belgische wanbeheer’ en de acht maanden politieke stilstand zonder regering nopen het Vlaams Belang tot actie. Dat zeiden voorzitter Tom Van Grieken en Vlaams fractieleider Chris Janssens in hun toespraken.

Verkiezingen

‘In de privé is het simpel. Als je acht maanden het omgekeerde doet dan wat van u verwacht wordt, krijg je je C4’, klaagde Van Grieken aan. ‘Daarom eist het Vlaams Belang nieuwe verkiezingen.’

‘Wij hebben geen schrik van de kiezer. Een politicus die schrik heeft van verkiezingen is als een zwemmer die bang is van water. Maar bovenal is het noodzakelijk om de lamlendige patstelling van ons af te schudden. De Belgische politieke elites hebben nu lang genoeg gespeeld, het is nu aan de kiezer.’

Voor Chris Janssens hoeft het niet te ‘verbazen dat het establishment schrik heeft van de kiezer en verkiezingen’, want men bakt er al maanden niks van, zo luidde het verder. Volgens de fractieleider heeft dat ook te maken met het feit dat de Vlaamse partijen zich zo eenvoudig laten uiteen spelen. Maar, ‘als de politiek geen Vlaams front wil vormen, zullen de Vlaamse kiezers front vormen en met het stempotlood in de hand de verandering waar ze zo naar verlangen zélf afdwingen!’ Daarom start het Vlaams Belang een digitale petitie, te vinden op de website luisternaarhetvolk.be.

‘Als we de peilingen mogen geloven dan zou het Vlaams Belang bij nieuwe verkiezingen opnieuw fors vooruitgaan en zelfs afgetekend de eerste partij van het land worden. Eind december toonde een peiling van Het Belang van Limburg dat wij in deze provincie 29 procent zouden behalen, 10 procentpunten meer dan de tweede grootste partij. Het zal dan ook niemand verbazen dat het establishment schrik heeft van de kiezer en verkiezingen’, stelde Janssens.

‘Nieuwe politiek’

Voorzitter Van Grieken ergerde zich aan de ‘238 dagen informeren en preformeren zonder resultaat en zonder democratisch mandaat’.

‘We moeten dus dringend af van deze Belgische politieke elite’, vindt hij. ‘SP.A, CD&V en Open VLD zijn partijen van de vorige eeuw. Het zijn oude partijen met oude oplossingen. Het is tijd voor nieuwe politiek. Het is tijd voor het enige alternatief. Het is tijd voor het Vlaams Belang! 2019 was geen eindpunt, het was nog maar het begin: You ain’t seen nothing yet!‘, maakte Tom Van Grieken zich sterk.

Partner Content