Torfs raadt Versteylen mediastilte aan

De kerkjurist raadt pater Luc Versteylen aan geen publiek debat aan te gaan over de aantijgingen van seksueel misbruik.

CD&V-senator en kerkjurist Rik Torfs raadt pater Luc Versteylen aan niet in het openbaar te reageren op de aantijgingen aan zijn adres over seksueel misbruik.

Tegen de 83-jarige pater Versteylen zijn een reeks klachten geformuleerd over seksueel misbruik in de brouwerij van Viersel, het bezinningscentrum dat hij heeft opgericht.

De Standaard meldde woensdag dat hij aan Torfs en aan advocaat Paul Quirynen advies had gevraagd over het feit of het een goede zaak zou zijn om zijn aanklagers van wederwoord te dienen.

‘Zwijgen in de media’

Ze zaten daarover dinsdag bijeen met de raadsman van Versteylen. Volgens Torfs was hun advies om nog niet te reageren op nieuwe aantijgingen. Op Radio 1 zei Torfs woensdagmorgen dat hij Versteylen heeft geadviseerd te blijven zwijgen in de media. Als er een gerechtelijk onderzoek komt, mag hij natuurlijk niet zwijgen, aldus de senator.

‘Maar het proces van een persoon of van de methode die hij gehanteerd heeft, moet niet in de media gevoerd worden, hoe smeuïg sommige verhalen ook mogen zijn. Het moet daarentegen allemaal op een serene, objectieve manier bekeken worden’, aldus Torfs.

HIj benadrukt alleen gesproken te hebben over de manier van reageren. Torfs zegt weinig zicht te hebben op wat er precies is gebeurd iin de brouwerij in Viersel en wil zich niet verdiepen in de inhoud van het dossier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content