Terreurdreiging leidt tot fysieke en mentale uitputting agenten

Militairen en politieagent in Antwerpen BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK © BELGA

Volgens politievakbonden is het huidige dreigingsniveau drie op lange termijn niet houdbaar. Vooral in kleinere politiezones raken agenten mentaal en fysiek uitgeput.

Een maand nadat de terreurdreiging is opgetrokken tot niveau drie, zitten de politieagenten op hun tandvlees. Vooral in de kleinere politiezones is er sprake van mentale en fysieke uitputting, omdat er langere uren moeten worden geklopt en de agenten minder goed beschermd op pad moeten gaan. Dat schrijven de Sudpresse-kranten.

Herfinanciering

Voor de politievakbonden is dit dreigingsniveau op lange termijn niet houdbaar. “We kunnen dit nog enkele dagen, zelfs nog enkele weken volhouden. Maar door de uitputting zal de alertheid en waakzaamheid verslappen”, klinkt het bij politievakbond Sypol.

Vincent Gilles van de liberale politievakbond treedt hen daarin bij. Hij eist boter bij de vis. “Hoe langer dit duurt, hoe meer dit zal kosten. Maar de financiering op het terrein volgt niet. We zitten nu al met een tekort aan 3.000 voltijdse krachten.” Gilles eist dat er dringend een herfinanciering komt van de politie. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content