Zuid-Afrika verstrengt regels tijdens ‘verwoestende golf’

© Reuters

Microsofts langverwachte nieuwe besturingssysteem ligt dit najaar in de winkel. Het moet de brug slaan tussen pc’s en mobiele apparaten.

De coronamaatregelen in Zuid-Afrika worden aangescherpt om de forse opgang van het aantal besmettingen tegen te gaan. Dat heeft president Cyril Ramaphosa meegedeeld.

‘We zijn in de greep van een verwoestende golf’, zo verklaarde de president. Hij doelde daarmee op de opgang van de deltavariant van het virus, een zeer besmettelijke mutatie die voor het eerst in India werd vastgesteld.

Om die stijging tegen te gaan zijn bijeenkomsten, ook in buitenlucht, voortaan verboden. Er geldt enkel een uitzondering voor begrafenissen, waar tot vijftig mensen aanwezig mogen zijn. Bovendien zal er tussen 21.00 en 4.00 uur een avondklok van kracht zijn. Verder wordt de verkoop van alcohol aan banden gelegd. In de zwaarstgetroffen regio’s komen er ook reisbeperkingen.

De maatregelen gelden voorlopig voor een periode van veertien dagen.

Zuid-Afrika heeft zondag 15.036 nieuwe coronabesmettingen geteld, het hoogste aantal voor dit jaar. Vooral de grootsteden Pretoria en Johannesburg zijn bijzonder zwaar getroffen. Zij vertegenwoordigen meer dan 60 procent van alle nieuwe besmettingen in het hele land. De gezondheidsvoorzieningen staan er zwaar onder druk.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content