Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting

© BelgaImage

Meryame Kitir (sp.a) nodigt Wouter Beke uit voor een wisselmeerderheid om een wetsvoorstel over de meerwaardebelasting te stemmen in het parlement.

“Zo krijgt de bevolking alsnog waar ze recht op heeft: een eerlijke fiscale bijdrage van de grote vermogens in dit land”, zegt Kitir in De Zondag.”

Deze week werd nog maar eens duidelijk dat zowel N-VA als Open Vld geen voorstander zijn van een meerwaardebelasting”, zegt Meryame Kitir, fractieleidster voor sp.a in de Kamer. “Mocht het Wouter Beke menens zijn en zijn partij wil écht werk maken van een eerlijke fiscaliteit, dan kunnen ze daarvoor bij de oppositie terecht. CD&V hoeft het voorstel voor een meerwaardebelasting dus nog niet definitief te begraven. Wij nodigen Wouter Beke uit voor een wisselmeerderheid.”

Volgens Kitir neemt de regering telkens opnieuw maatregelen die ‘enkel de gezinnen raken, zoals extra taksen’. “Wij werkten daarom samen met PS een wetsvoorstel uit om de belastingdruk te verschuiven door meer inkomsten te halen uit kapitaal en minder uit arbeid. Ons voorstel ligt klaar. Waar wacht je nog op, Wouter Beke? “, vraagt Kitir zich af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content