Reyers Laat verdwijnt, Terzake verhuist naar late avond

Lieven Verstraete, Kathleen Cools en Lieven Van Gils geportretteerd in 2012. Cools en Van Gils presenteren momenteel Reyers Laat, Verstraeten Terzake. Ze gaan veranderingen tegemoet. © Belga

Na de paasvakantie gooit Canvas de programmatie om. Er komt een nieuw actuamagazine, Terzake verhuist naar een laat uur en Reyers Laat verdwijnt.

Dat blijkt uit een persbericht van de openbare omroep.

Het nieuwe actualiteitsprogramma en een herwerkt Terzake zijn de pijlers van “het toekomstplan”, dat Elly Vervloet en Paul Peyskens als projectleiders voor Canvas hebben uitgetekend.

“De nieuwsdienst werkt samen met VRT Televisie en VRT Sport aan een nieuw en ambitieus actualiteitsprogramma voor Canvas”, dat tussen 20 en 21 uur uitgezonden wordt, zegt Carl Voet, hoofredacteur actuaprogamma’s VRT Nieuws, in het persbericht. “Het wordt een breed dagelijks magazine met aandacht voor binnen- en buitenlandse politiek, maar ook nieuws in andere domeinen zoals wetenschap, kunst en cultuur, ondernemen en economie, en sport.”

‘Ongedwongen aanpak’

Terzake wordt vernieuwd en komt om 22.30 uur op de buis, op het uur dat momenteel Reyers Laat wordt uitgezonden. “Vast staat dat het terugkeert naar zijn essentie, ’ter zake komen’, en dat het verdiepende interview centraal zal blijven in de nieuwe formule”, aldus nog Carl Voet.

“Reyers Laat verdwijnt als de laatavond talkshow van Canvas. Maar het programma zal met zijn ongedwongen aanpak en zijn gevarieerd menu voortleven in de dagelijkse opener van Canvas.” Het nieuwe Canvas gaat na de paasvakantie in 2015 van start.

Het is nog niet beslist wie de nieuwe programma’s zal presenteren.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content