Requiem voor Luna: 10 jaar na schietpartij Hans Van Temsche

Begrafenis Luna Drowart © BELGA

Om de slachtoffers van de schietpartij door Hans Van Temsche te eren organiseert het Koninklijk HarmonieOrkest van Schelle een herdenkingsconcert.

Tien jaar geleden, op 11 mei 2006, vond de brutale schietpartij door Hans Van Temsche plaats in de Antwerpse binnenstad. Daarbij kwamen de tweejarige peuter Luna Drowart en haar oppas Oulematou Niangadou om het leven.

Om deze gebeurtenis te herdenken organiseert het Koninklijk HarmonieOrkest van Schelle in samenwerking met het Antwerpse provinciebestuur en de muziekkapel van de Sint Pauluskerk in Antwerpen een herdenkingsconcert op 20 en 21 mei. De vereniging wil met Requiem Pro Luna, een werk van Stijn Roels (muziek) en Frank Van Mossevelde (tekst), niet allen de gruwelijke feiten herdenken, maar deze ook kaderen in een ruimere aanklacht tegen alle geweld tegen kinderen.

Volgens de organisatoren is de uitvoering van het stuk een grote uitdaging. Het harmonie-orkest zal namelijk 95 man tellen, ondersteund door 130 koorleden geselecteerd uit vier koren.

De opbrengst van de uitvoeringen gaat naar SOS Kinderdorpen, een organisatie die zich inzet voor wees- en kwetsbare kinderen.

De 18-jarige Hans Van Themsche kocht op 11 mei 2006 een wapen in Antwerpen en schoot kort voor de middag op de Turkse Songül Koç, die op een bankje een boek zat te lezen. Ze raakte zwaargewond, maar overleefde de aanslag. Even later schoot hij de tweejarige peuter Luna en haar oppas Oulematou Niangadou dood. De racistische moorden zorgden voor een schokgolf in heel België. Van Themsche werd veroordeeld tot levenslang. (AVE)

Meer informatie over het herdenkingsconcert vindt u hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content