Onmisbare vakantielectuur volgens Kaat Debo, directrice van MoMu Antwerpen

© Wim Van Heesbeek

Welk boek mag absoluut niet ontbreken in uw reiskoffer? Knack.be helpt u alvast op weg, elke dag geeft een bekend persoon leestips. Vandaag: Kaat Debo, directrice van het ModeMuseum in Antwerpen.

Kaat Debo staat aan het hoofd van het ModeMuseum in de Antwerpse binnenstad. Een vrouw met een overvolle agenda, maar toch maakt ze graag tijd voor het lezen van een goed boek.

Knack.be: Welk vakantieboek raadt u de lezers van Knack.be deze zomer aan?

Twee boeken die ik net gelezen heb:

‘De Jongste Zoon’ van Bart Meuleman

Dit is het romandebuut van Bart Meuleman, een heel boeiende dichter en theatermaker. In ‘De Jongste Zoon’ beschrijft hij zijn ‘coming of age’. Hij vertelt over zijn helden uit literatuur, muziek en film en hoe deze hem gevormd hebben. De passages over hoe hij opgroeit in de Kempen en zich probeert los te maken van zijn geboortestreek, maar er tegelijkertijd als kleine jongen ook pareltjes van modernistische architectuur ontdekt, zijn bij momenten niet alleen grappig, maar bevatten ook erg boeiende en onverwachte analyses, zoals alleen Meuleman dat kan.

‘Oorlog en Terpentijn’ van Stefan Hertmans

Stefan Hertmans schetst op een heel indringende manier hoe Wereldoorlog I het leven van zijn grootvader voorgoed verandert. Met heel veel liefde en zorg heeft Hertmans de dagboeken van zijn grootvader vertaald in een beklijvende roman.

Knack.be: Welk boek wil u zelf nog meenemen op vakantie?

‘De Welwillenden’ van Jonathan Littell

Deze roman wordt ook wel eens vergeleken met ‘Oorlog en Vrede’ van Tolstoj. Het vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog vanuit het daderperspectief, door de ogen van een SS-er. Met zijn bijna 1000 pagina’s wel een turf.

‘Absurde Overvloed’ van Michael Foley

‘Absurde Overvloed’ zou een boeiende analyse over ons streven naar geluk zijn, over hoe absurd onze relaties (werk, leven, liefde) bij momenten zijn.

(LVR)

Partner Content