Het protest van de Occupy Wall Street-beweging krijgt nu ook navolging tot in het onherbergzame Alaska.

Een vrouw heeft op de socialenetwerksite Facebook een foto van zichzelf en haar drie honden in het bevroren gras gepost met de slogan "Occupy the tundra" (Bezet de toendra). De foto, die symbool staat voor het rurale antwoord op een hoofdzakelijk grootstedelijk protest, werd al door duizenden op het web gedeeld.

De vrouw, assistent professor Diane McEachern, woont in Bethel, een plaatsje van amper 6.400 inwoners in het verre westen van Alaska. In een interview met de Los Angeles Times zegt de vrouw dat ze graag aan het protest wilde deelnemen. "Ik vroeg me af wat ik kon bezetten. Wat is mijn context, wat is belangrijk voor mezelf". Ze riep dan ook symbolisch op "de toendra te bezetten".

Bouw van goudmijn
Volgens haar hebben de inwoners van Bethel ook last van de hoge brandstofprijzen en de afbouw van sociale voorzieningen. Daarenboven wordt in de buurt de bouw van een grote goudmijn gepland, die heel wat schade aan het milieu zou veroorzaken.

Duizenden internetgebruikers hebben de foto al gedeeld, of hun goedkeuring laten blijken. (Belga/TE)

Het protest van de Occupy Wall Street-beweging krijgt nu ook navolging tot in het onherbergzame Alaska. Een vrouw heeft op de socialenetwerksite Facebook een foto van zichzelf en haar drie honden in het bevroren gras gepost met de slogan "Occupy the tundra" (Bezet de toendra). De foto, die symbool staat voor het rurale antwoord op een hoofdzakelijk grootstedelijk protest, werd al door duizenden op het web gedeeld. De vrouw, assistent professor Diane McEachern, woont in Bethel, een plaatsje van amper 6.400 inwoners in het verre westen van Alaska. In een interview met de Los Angeles Times zegt de vrouw dat ze graag aan het protest wilde deelnemen. "Ik vroeg me af wat ik kon bezetten. Wat is mijn context, wat is belangrijk voor mezelf". Ze riep dan ook symbolisch op "de toendra te bezetten". Bouw van goudmijn Volgens haar hebben de inwoners van Bethel ook last van de hoge brandstofprijzen en de afbouw van sociale voorzieningen. Daarenboven wordt in de buurt de bouw van een grote goudmijn gepland, die heel wat schade aan het milieu zou veroorzaken. Duizenden internetgebruikers hebben de foto al gedeeld, of hun goedkeuring laten blijken. (Belga/TE)