Opnieuw is een opvallende dans het populairste YouTube-filmpje van het jaar geworden. De opvolger van "Gangnam Style" is een man met een vossenkostuum

De videoclip "What does the fox say?" van het Noorse duo Ylvis zit vol met wel heel opvallende danspasjes van mensen in dierenkostuums. Het filmpje werd tot woensdagochtend al 276 miljoen keer afgespeeld. De tweede plaats op de lijst was voor de "Harlem Shake", een dans die vooral afgelopen zomer heel wat imitators inspireerde.

Bij de iets ernstiger popmuziek staat het nummer "Gentleman" van de Zuid-Koreaanse rapper Psy op een in de YouTube-lijst. Het nummer is de opvolger van "Gangnam Style", de eerste video ooit die op YouTube meer dan een miljard keer werd bekeken. Miley Cyrus staat op twee, met "Wrecking Ball" en "We can't stop". Haar liedjes schopten het ook tot de toppers in de categorie parodie.

De populairste nieuwsvideo was dan weer de meteorietinslag in de Oeral. In de categorie wetenschap en onderwijs bleek de eeuwige vraag "de kip of het ei" het populairst.

De "Geek video" van het jaar werd het liedje "Space Oddity" dat astronaut Chris Hadfield opnam aan boord van het internationaal ruimtestation ISS.

(Belga/TE)

Opnieuw is een opvallende dans het populairste YouTube-filmpje van het jaar geworden. De opvolger van "Gangnam Style" is een man met een vossenkostuumDe videoclip "What does the fox say?" van het Noorse duo Ylvis zit vol met wel heel opvallende danspasjes van mensen in dierenkostuums. Het filmpje werd tot woensdagochtend al 276 miljoen keer afgespeeld. De tweede plaats op de lijst was voor de "Harlem Shake", een dans die vooral afgelopen zomer heel wat imitators inspireerde.Bij de iets ernstiger popmuziek staat het nummer "Gentleman" van de Zuid-Koreaanse rapper Psy op een in de YouTube-lijst. Het nummer is de opvolger van "Gangnam Style", de eerste video ooit die op YouTube meer dan een miljard keer werd bekeken. Miley Cyrus staat op twee, met "Wrecking Ball" en "We can't stop". Haar liedjes schopten het ook tot de toppers in de categorie parodie. De populairste nieuwsvideo was dan weer de meteorietinslag in de Oeral. In de categorie wetenschap en onderwijs bleek de eeuwige vraag "de kip of het ei" het populairst. De "Geek video" van het jaar werd het liedje "Space Oddity" dat astronaut Chris Hadfield opnam aan boord van het internationaal ruimtestation ISS. (Belga/TE)