Nieuwe klachten grensoverschrijdend gedrag bij VRT

Na de berichtgeving over Jos Ghysen zijn er recent bij de VRT nieuwe klachten binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag. De omroep behandelt de klachten vertrouwelijk.

De VRT bevestigt dat er de voorbije dagen nieuwe klachten zijn binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag. Details over tegen wie de klachten zijn gericht en wie die indienden, kan de openbare omroep niet geven.

De Standaard schreef dat Ireen Houben en enkele van haar oud-collega’s bij de VRT een schriftelijke klacht hebben ingediend tegen Jos Ghysen. Volgens de voormalige radio-omroepster zijn er nog vier klachten onderweg naar Brussel “die hoofdzakelijk gaan over jarenlange psychische terreur, maar ook over regelrechte broodroof en financiële malversaties”, aldus De Standaard.

‘Geen details’
Björn Verdoodt, woordvoerder van de VRT, bevestigt dat er inderdaad nieuwe klachten over grensoverschrijdend gedrag zijn binnengekomen. “Gezien de confidentialiteit doen we geen uitspraken over tegen wie die klachten zijn ingediend, wie de klachten indiende, hoeveel klachten het zijn en van wanneer die klachten dateren. We geven ook geen details over welke soort grensoverschrijdend gedrag het gaat”, aldus Verdoodt.

Begeleiding
Werknemers of gewezen werknemers van de openbare omroep die met klachten over grensoverschrijdend gedrag zitten, kunnen daarvoor telefonisch of via e-mail terecht bij de Dienst Preventie en Bescherming op het Werk (PBW). Die dienst biedt hen professionele psychologische begeleiding aan.

Ex-VRT-programmamaakster Kris Smet uitte op 24 april in “Reyers Laat” zware beschuldigingen aan het adres van de voormalige radio- en tv-presentator Jos Ghysen. Volgens Smet kloeg omroepster Ireen Houben aan dat Ghysen haar jarenlang lastigviel. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content