Milieuorganisaties vragen acties tegen Japanse walvisvangst

© Reuters

Binnenkort begint in Japan een nieuw seizoen in de walvisvangst. Milieuorganisaties vragen dat er streng wordt opgetreden tegen de walvisjagers.

Meer dan zestig milieuorganisaties uit Latijns-Amerika en de Caraïben hebben hun regeringen verzocht op te treden tegen de walvisjacht. Aanleiding is de nakende start van het Japanse jachtseizoen.

Volgende maand begint voor Japan een nieuw seizoen in de walvisjacht. De Internationale Walvisvaartcommissie verbiedt sinds 1986 de commerciële walvisjacht maar Japan zegt enkel aan wetenschappelijk walvisvangst te doen.

De milieuorganisaties vragen dat de Groep van Buenos Aires, die de regeringen van veertien Latijns-Amerikaanse landen samenbrengt, zich uitspreekt tegen wat zij als een overtreding van de internationale afspraken zien.

“Dit verzoek zal een positief antwoord krijgen van de Argentijnse regering, die via de Groep van Buenos Aires haar sterke tegenkanting tegen deze operaties zal blijven uiten”, zegt activist Roxana Schteinbarg van het Instituut voor de Bescherming van Walvissen van Argentinië. (IPS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content