Eetbaar water is alternatief voor plastic fles

© /

Ooho, ofwel ‘water dat je kan eten’, is een goedkope, duurzame ‘waterfles’ die mogelijk een revolutie betekent in onze consumptie van water.

Dat er heel wat mis is met de klassieke plastic waterflessen, weten we ondertussen: het duurt erg lang voor ze afgebroken worden, er gaat heel wat energie in het produceren van de flessen en we gebruiken er steeds meer en meer van. De Londense start-up Kicking Rocks ontwikkelde daarom een capsule dat ontstaat door een bevroren bal van water te omhullen met lagen van membranen die gemaakt zijn van calciumchloride en zeewier. Die eetbare capsule met water kan vervolgens geconsumeerd worden door het water op te zuigen of de verpakking mee op te eten.

Hoewel de waterballonnetjes nog niet op de markt zijn, zouden ze ongetwijfeld een goede zaak betekenen voor het milieu. Alleen al in de Verenigde Staten worden jaarlijks 50 miljard plastic waterflessen verbruikt en slechts 23 procent daarvan wordt gerecycleerd.

Bijten in water

Als het idee om in een kwak water te bijten u enigszins afschrift, hoeft u zich geen zorgen te maken. ‘Je hoeft het ballonnetje niet op te eten, maar het eetbare deel toont aan hoe natuurlijk het is’, zegt Pierre Paslier, een van de uitvinders, aan The Guardian. ‘De mensen zijn heel enthousiast over het feit dat je een materiaal kan creëren dat zo onschadelijk is dat je het kan opeten.’

Paslier omschrijft het product dan ook als een ‘door mensen gemaakte vrucht’. Om grotere hoeveelheden water te kunnen dragen, kunnen een aantal capsules bij elkaar geplakt worden zodat ze een dikkere huid vormen, zoals een sinaasappel.

Bekijk hier hoe u water moet ‘eten’:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content