'Waarom ik poseerde voor een foto met mijn vliegtuigkaper'

  • Bijgewerkt om

Samen op de foto met de kaper van je vliegtuig? Het lijkt echt het allerlaatste waar je in die situatie zou aan denken, maar het is precies wat de Brit Ben Innes deed. Hij was passagier in het toestel van EgyptAir dat gekaapt werd door een man met een (valse) bommengordel.

De Brit Ben Innes was een van de drie passagiers die tot het einde van de bewuste kaping van het vliegtuig aan boord was. De andere passagiers konden al het vliegtuig verlaten. Een halfuur na de landing besloot Innes om met de kaper op de foto te gaan. "Ik dacht: waarom niet?", vertelt de Brit aan de Britse krant The Sun. "Als de bommengordel echt is, maakt het toch niets meer uit. Door een foto te nemen, kon ik het van wat dichterbij bekijken."

Innes vroeg daarop aan iemand van de crew om zijn vraag te vertalen naar de kaper om met hem op de foto te gaan. "De kaper haalde zijn schouders op, mompelde 'ok', waarna ik naast hem ging staan", vertelt Innes nog aan The Sun. Een stewardess nam uiteindelijk de foto. "Dat moet wel de beste selfie ooit zijn", aldus Innes.

Gevaarlijk

De moeder van de Brit was logischerwijs heel ongerust. "Ze vroeg me om zeker de aandacht van de kaper niet te trekken", zegt Innes. "Ik wist niet hoe ik haar moest vertellen dat ik al een foto genomen had met de kaper."

Het bizarre idee van Innes leverde hem al heel wat media-aandacht op. Toch kreeg de Brit ook wel wat kritiek over zich heen. Zo vertelt een veiligheidsexpert aan The Sun: "Het kon evengoed de andere passagiers in gevaar gebracht hebben, want een kaper onder druk kan plotseling iets gevaarlijks doen op die manier."

De kaping werd uiteindelijk zonder bloedvergieten afgehandeld. De 55 passagiers en de bemanningsleden konden het vliegtuig ongedeerd verlaten. De kaper werd opgepakt. (RDC)

Lees meer over:

Meer