De foto's dateren van drie jaar geleden. Chamoun, die in Zwitserland woont, liet zich toen fotograferen voor een Oostenrijkse skikalender. Daarop staat ze schaarsgekleed, maar niet naakt. De foto's en een video die nu circuleren tonen haar wel naakt terwijl ze zich voorbereidde.

Jackie Chamoun

'Spijtig'

Op haar Facebookpagina heeft Chamoun intussen uitleg gegeven. 'Ja, ik heb me drie jaar geleden samen met anderen laten fotograferen voor een Oostenrijkse skikalender. Dat zijn echter niet de foto's die nu op het net circuleren. De beelden die nu rondgaan, zijn van de making of en de voorbereiding, en waren niet bedoeld om openbaar te worden,' schrijft Chamoun. 'Toch wil ik me verontschuldigen, ik besef dat Libanon een conservatieve natie is en dit is geen reflectie van onze cultuur.'

Chamoun zegt dat ze de beelden zelf nooit eerder zag. 'Het is spijtig dat ze nu circuleren. Ik kan alleen maar vragen dat iedereen ophoudt met ze te verspreiden, het zou me echt helpen om te focussen op wat nu echt belangrijk is, namelijk mijn trainingen en mijn races,' besluit ze.

Onderzoek

Een en ander zorgt voor heel wat commotie in Libanon. Zo heeft minister van Sport Faisal Karami het sportcomité opgedragen om de zaak te bekijken en 'ervoor te zorgen dat de reputatie van Libanon niet wordt geschaad'.

Het Libanese Olympisch Comité betreurt de foto's maar zegt dat het Chamoun niet zal terugroepen en ook haar uitsluiting van de Winterspelen niet zal vragen, 'omdat het delict niet plaatsvond tijdens de voorbereiding of het evenement zelf'.

Hypocrisie

Op sociale media als Facebook en Twitter regent het dan weer steunbetuigingen aan Chamoun. Onder de hashtags #boobsnotbombs (borsten, geen bommen) en #stripforjackie hekelen mensen de hypocrisie van de leiders van Libanon, dat kreunt onder bomaanslagen en corruptie waar niets aan gedaan wordt. Enkele voorbeelden:

De foto's dateren van drie jaar geleden. Chamoun, die in Zwitserland woont, liet zich toen fotograferen voor een Oostenrijkse skikalender. Daarop staat ze schaarsgekleed, maar niet naakt. De foto's en een video die nu circuleren tonen haar wel naakt terwijl ze zich voorbereidde.'Spijtig'Op haar Facebookpagina heeft Chamoun intussen uitleg gegeven. 'Ja, ik heb me drie jaar geleden samen met anderen laten fotograferen voor een Oostenrijkse skikalender. Dat zijn echter niet de foto's die nu op het net circuleren. De beelden die nu rondgaan, zijn van de making of en de voorbereiding, en waren niet bedoeld om openbaar te worden,' schrijft Chamoun. 'Toch wil ik me verontschuldigen, ik besef dat Libanon een conservatieve natie is en dit is geen reflectie van onze cultuur.'Chamoun zegt dat ze de beelden zelf nooit eerder zag. 'Het is spijtig dat ze nu circuleren. Ik kan alleen maar vragen dat iedereen ophoudt met ze te verspreiden, het zou me echt helpen om te focussen op wat nu echt belangrijk is, namelijk mijn trainingen en mijn races,' besluit ze.OnderzoekEen en ander zorgt voor heel wat commotie in Libanon. Zo heeft minister van Sport Faisal Karami het sportcomité opgedragen om de zaak te bekijken en 'ervoor te zorgen dat de reputatie van Libanon niet wordt geschaad'. Het Libanese Olympisch Comité betreurt de foto's maar zegt dat het Chamoun niet zal terugroepen en ook haar uitsluiting van de Winterspelen niet zal vragen, 'omdat het delict niet plaatsvond tijdens de voorbereiding of het evenement zelf'.HypocrisieOp sociale media als Facebook en Twitter regent het dan weer steunbetuigingen aan Chamoun. Onder de hashtags #boobsnotbombs (borsten, geen bommen) en #stripforjackie hekelen mensen de hypocrisie van de leiders van Libanon, dat kreunt onder bomaanslagen en corruptie waar niets aan gedaan wordt. Enkele voorbeelden: