Elfde vrouw beschuldigt Donald Trump van ongewenste aanrakingen

23/10/16 om 09:35 - Bijgewerkt om 09:35

Pornoactrice Jessica Drake heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zaterdag beschuldigd van ongewenste intimiteiten. Ze is al de elfde vrouw die dat doet.

Elfde vrouw beschuldigt Donald Trump van ongewenste aanrakingen

© belga

Drake heeft verklaard dat ze Trump tien jaar geleden op een golftoernooi ontmoette, waar hij haar uitnodigde om naar zijn hotelkamer te komen. Daar kuste Trump haar en haar twee vriendinnen zonder hun toestemming, stelt Drake. De vriendinnen hielden Drake gezelschap, omdat ze niet alleen wilde gaan.

De vrouwen verlieten na de avances van Trump de kamer, maar een medewerker van Trump belde haar wat later op met de vraag om terug te komen. In ruil zou ze 10.000 dollar krijgen en gebruik mogen maken van zijn privévliegtuig, maar Drake weigerde.

"Ik kies ervoor om mijn persoonlijke ervaring te delen in het licht van de onlangs opgedoken beelden. Zo wil ik mijn stem, mijn kracht en mijn steun geven aan de andere vrouwen die met hun verhaal naar buiten komen. Alles samen zijn zijn woorden en zijn een groot bewijs van zijn persoonlijkheid en van het feit dat hij een verdediger is van seksueel geweld", zei Drake zaterdag op een persconferentie.

De Republikeinse presidentskandidaat werd al door verscheidene vrouwen beschuldigd van ongewenste aanrakingen in het verleden. Donald Trump zei zaterdag in een toespraak dat hij tegen al die vrouwen een rechtszaak begint. "Al die leugenaars worden voor de rechter gesleept als de verkiezingen voorbij zijn. Ik heb zo'n zin om dat te doen", aldus Trump. (Belga/BO)

Lees meer over: