Donald Trump, nog altijd de favoriet bij de Republikeinen voor het presidentschap, is zondag opnieuw in opspraak gekomen. Hij retweette een beroemd citaat van Mussolini nadat de quote verkeerdelijk aan hem was toegeschreven. Het was de parodieaccount @ilduce2016 die de quote 'Het is beter één dag als een leeuw te leven dan 100 jaar als een schaap' in de mond van Donald Trump legde.

Trump zei dat hij wel degelijk wist dat het om een uitspraak van Mussolini ging, maar dat hij enkel geïnteresseerd was in de boodschap, niet in de auteur. 'Kijk, Mussolini was Mussolini,' zo zei hij op de Amerikaanse televisiezender NBC. 'Het is een zeer goede quote, een zeer interessante quote. Ik ken hem, en ik weet wie hem uitgesproken heeft. Maar wat maakt het uit of Mussolini of iemand anders het heeft gezegd?'

Donald Trump ligt nog altijd voorop in de peilingen, in aanloop naar 'Super Tuesday', waarbij in meer dan tien Amerikaanse deelstaten tegelijk voorverkiezingen worden gehouden. Maar een feilloos parcours legt de omstreden miljardair niet af, integendeel. Hij zorgde ook voor polemiek, door geen afstand te willen nemen van de racistische KKK.

"De eerste zwarte president kan geen opvolger hebben die aanzet tot haat en weigert om de KKK te veroordelen", tweette Democraat Bernie Sanders, waarvan het bericht ook werd overgenomen door Hillary Clinton. (TE)

Donald Trump, nog altijd de favoriet bij de Republikeinen voor het presidentschap, is zondag opnieuw in opspraak gekomen. Hij retweette een beroemd citaat van Mussolini nadat de quote verkeerdelijk aan hem was toegeschreven. Het was de parodieaccount @ilduce2016 die de quote 'Het is beter één dag als een leeuw te leven dan 100 jaar als een schaap' in de mond van Donald Trump legde. Trump zei dat hij wel degelijk wist dat het om een uitspraak van Mussolini ging, maar dat hij enkel geïnteresseerd was in de boodschap, niet in de auteur. 'Kijk, Mussolini was Mussolini,' zo zei hij op de Amerikaanse televisiezender NBC. 'Het is een zeer goede quote, een zeer interessante quote. Ik ken hem, en ik weet wie hem uitgesproken heeft. Maar wat maakt het uit of Mussolini of iemand anders het heeft gezegd?'Donald Trump ligt nog altijd voorop in de peilingen, in aanloop naar 'Super Tuesday', waarbij in meer dan tien Amerikaanse deelstaten tegelijk voorverkiezingen worden gehouden. Maar een feilloos parcours legt de omstreden miljardair niet af, integendeel. Hij zorgde ook voor polemiek, door geen afstand te willen nemen van de racistische KKK. "De eerste zwarte president kan geen opvolger hebben die aanzet tot haat en weigert om de KKK te veroordelen", tweette Democraat Bernie Sanders, waarvan het bericht ook werd overgenomen door Hillary Clinton. (TE)