Sinds zijn duidelijke gesmaakte tussenkomst tijdens het tweede presidentieel debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump, kan Ken Bone de vriendschapsverzoeken op Facebook, sms'en en telefoontjes en voice mails niet meer bijhouden. Om nog maar te zwijgen van Twitter: een uur na het debat waren er al meer dan 55.000 tweets over hem verzonden en inmiddels telt hij bijna 100.000 volgers. Maandag maakte hij zijn opwachting in de talkshow van komiek Jimmy Kimmel. Zijn fans hebben zelfs al een naam voor zichzelf bedacht: boneheads. 'Grappig, zo noem ik mijn familie al jaren', zo verklapte Bone aan Kimmel.

Om maar te zeggen: niet Trump of Clinton, maar de 34-jarige vader uit St.Louis, Missouri is op dit moment hot in de race naar het Witte Huis. Dat hij de harten van veel Amerikanen stal, dankt Bone deels aan zijn tussenkomst - hij vroeg aan Clinton en Trump hoe ze aan de energiebehoefte van de VS gaan voldoen, met aandacht voor het milieu en zonder jobverlies - maar nog meer door zijn hoge aaibaarheidsfactor - met een opvallende rode trui over een wit hemd met das en een snor. Op beelden van na het debat was te zien hoe oud-president Bill Clinton hem maar wat graag de hand schudde en hoe hij foto's nam met een wegwerpcamera.

Zijn voorkomen - dat ook al uitgegroeid is tot een Halloweenoutfit - is overigens het werk van zijn vrouw, zo verklapte Ken Bone. 'Mijn vrouw kleedt mij, zoals alle grote Amerikanen'. Volgens nieuwssite McClatchy is de rode sweater die Bone droeg inmiddels uitverkocht in de meeste winkels.

De hype rond Bone gaat zo ver dat sommige mensen hem proberen te overtuigen zich kandidaat te stellen voor het presidentschap - er wordt zelfs gespeculeerd dat hij alvast een beter resultaat zou halen dan Jill Stein van de groenen.

Maar in een video van The Washington Post is Bone duidelijk: 'Ik ben niet oud genoeg om president te worden. Ik ben kaal en dik, dus het lijkt gewoon als ik oud ben'.

De vraag is nu natuurlijk: weet Bone al op wie hij op 8 november gaat stemmen? 'Ik heb het gevoel dat mr. Trump goed mijn persoonlijke belangen vertegenwoordigt. Op economisch vlak zou hij waarschijnlijk meer doen om mijn job in de fossiele-energie-industrie te beschermen. Maar Clinton is een betere vertegenwoordiger voor heel Amerika. Deze verkiezing gaat voor mij met andere woorden over mijn belang versus het algemeen belang. Dat is een moeilijke keuze. Ik heb nog niet beslist.' (KVDA)

Sinds zijn duidelijke gesmaakte tussenkomst tijdens het tweede presidentieel debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump, kan Ken Bone de vriendschapsverzoeken op Facebook, sms'en en telefoontjes en voice mails niet meer bijhouden. Om nog maar te zwijgen van Twitter: een uur na het debat waren er al meer dan 55.000 tweets over hem verzonden en inmiddels telt hij bijna 100.000 volgers. Maandag maakte hij zijn opwachting in de talkshow van komiek Jimmy Kimmel. Zijn fans hebben zelfs al een naam voor zichzelf bedacht: boneheads. 'Grappig, zo noem ik mijn familie al jaren', zo verklapte Bone aan Kimmel.Om maar te zeggen: niet Trump of Clinton, maar de 34-jarige vader uit St.Louis, Missouri is op dit moment hot in de race naar het Witte Huis. Dat hij de harten van veel Amerikanen stal, dankt Bone deels aan zijn tussenkomst - hij vroeg aan Clinton en Trump hoe ze aan de energiebehoefte van de VS gaan voldoen, met aandacht voor het milieu en zonder jobverlies - maar nog meer door zijn hoge aaibaarheidsfactor - met een opvallende rode trui over een wit hemd met das en een snor. Op beelden van na het debat was te zien hoe oud-president Bill Clinton hem maar wat graag de hand schudde en hoe hij foto's nam met een wegwerpcamera. Zijn voorkomen - dat ook al uitgegroeid is tot een Halloweenoutfit - is overigens het werk van zijn vrouw, zo verklapte Ken Bone. 'Mijn vrouw kleedt mij, zoals alle grote Amerikanen'. Volgens nieuwssite McClatchy is de rode sweater die Bone droeg inmiddels uitverkocht in de meeste winkels.De hype rond Bone gaat zo ver dat sommige mensen hem proberen te overtuigen zich kandidaat te stellen voor het presidentschap - er wordt zelfs gespeculeerd dat hij alvast een beter resultaat zou halen dan Jill Stein van de groenen.Maar in een video van The Washington Post is Bone duidelijk: 'Ik ben niet oud genoeg om president te worden. Ik ben kaal en dik, dus het lijkt gewoon als ik oud ben'.De vraag is nu natuurlijk: weet Bone al op wie hij op 8 november gaat stemmen? 'Ik heb het gevoel dat mr. Trump goed mijn persoonlijke belangen vertegenwoordigt. Op economisch vlak zou hij waarschijnlijk meer doen om mijn job in de fossiele-energie-industrie te beschermen. Maar Clinton is een betere vertegenwoordiger voor heel Amerika. Deze verkiezing gaat voor mij met andere woorden over mijn belang versus het algemeen belang. Dat is een moeilijke keuze. Ik heb nog niet beslist.' (KVDA)