Maandag 22 februari.

PS-voorzitter Philippe Busquin zal bij de komende verkiezingen de Europese lijst van zijn partij trekken.

Dinsdag 23 februari.

Sabena heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 703 miljoen frank, het beste resultaat ooit. In ’97 leed de maatschappij nog 2,5 miljard verlies.

– Ruim tachtig procent van de Vlamingen vindt dat buitenlanders zich moeten aanpassen om minder te worden gediscrimineerd. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Vlaamse regering. (zie ook p. 16)

– In Brussel leggen bus- en trambestuurders enkele uren het werk neer als reactie tegen de overval op een buschauffeur. Volgens de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB worden maandelijks tien bestuurders het slachtoffer van gratuit geweld. (zie ook p. 12)

Woensdag 24 februari.

De Brusselse rechtbank verwerpt de eerste klacht van Mobistar tegen Belgacom in de Duet-zaak. Via de Duet-dienst worden oproepen automatisch van de gsm naar het vaste toestel doorgeschakeld. Omdat Belgacom het monopolie voor de dienst opeist, spreekt Mobistar van concurrentievervalsing.

– Wegens grondige meningsverschillen met de leiding van de overkoepelende Suez-Lyonnaise des Eaux stapt Philippe Bodson op als topman van Tractebel.

Donderdag 25 februari.

Steeds meer vrouwen worden getroffen door borstkanker. Twintig jaar geleden ging het om één vrouw op twintig, nu is dat één op elf.

– Vakbondsman Roberto D’Orazio dient bij de komende Europese verkiezingen onder eigen naam een lijst in.

– Modeontwerper Walter van Beirendonck en popgroep Zita Swoon worden door de Vlaamse regering uitgeroepen tot cultureel ambassadeur van Vlaanderen.

Zaterdag 27 februari.

In Antwerpen betogen zo’n tweeduizend Koerden uit heel België voor de vrijlating van PKK-leider Abdullah Öcalan, die enkele weken geleden werd opgepakt en in Turkije de doodstraf riskeert.

– De registratie van gevaarlijke honden is na de dood van het zesjarig meisje Jolien uit Begijnendijk verdrievoudigd. Twee op drie gevaarlijke honden zijn rottweilers.

Frank Vandenbroucke wint de Omloop Het Volk, de openingswedstrijd van het Belgische wielerseizoen.

– Het personeel van de ziekenhuizen, de revalidatiecentra en de opvoedingsinstellingen is bereid de opslag, die het volgend jaar zou kunnen eisen, af te staan aan de minder betaalde collega’s van de rusthuizen, de thuisverpleging, de gezins- en bejaardenhulp en de sociaal-culturele sector.

– Op een militantencongres in Namen zeggen PSC-voorzitter en ondervoorzitster Philippe Maystadt en Joëlle Milquet dat ze elke nieuwe staatshervorming afwijzen.

Zondag 28 februari.

Op 23 mei zal Vanessa Chinitor met het nummer “Like the wind” België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Jeruzalem. Na afloop van de finale van Eurosong belden 241.000 tv-kijkers hun stem door.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content