Drievuldigheid

© Rihanna (detail) Christophe de Rohan Chabot

Bij Etablissement d’en face, tegenover Bozar in Brussel, zuigt Christophe de Rohan Chabot uw blik naar binnen met drie ‘presidentiële’ portretten van spraakmakende celebrity’s. We zien Bernard Arnault, topman van het conglomeraat LVMH, wereldleider in luxeproducten; Mark Zuckerberg van Facebook; en Rihanna, popartiest en baas van het inclusieve mode- en beautymerk Fenty. Hun van het internet geplukte foto’s, digitaal afgedrukt op aluminium, zijn gevat in 3D-displays, structuren van ordinair mdf. Ze roepen tegelijk het beeld op van commerciële standen op (kunst)beurzen als dat van sacrale plaatsen voor aanbidding of funeraire activiteiten. Deze hedendaagse iconen worden ondersteund door kleurcodes: black is always back bij Arnault, onmiskenbaar blauw bij Zuckerberg en vurig rood bij Rihanna. Een verwijzing naar haar lipstick? Of naar de Lamborghini waarmee ze werd gespot op Instagram?

Drievuldigheid
© Mark Christophe de Rohan Chabot

Christophe de Rohan Chabot, Arnault Mark Rihanna, tot 30/05 Etablissement d’en face, Brussel. Info: etablissementdenface.com.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content