Leven in 2019: deze mensen mag je gerust ontvolgen

© iStock
Elisabeth Lucie

Twintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do’s, de don’ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. Vandaag: mensen die je mag ontvolgen op sociale media.

@VriendenOpWereldreis2019

Je sprak nooit af met deze mensen toen ze nog in België waren, maar nu ze de wereld rondreizen, ken je hen beter dan ooit. Zo weet je bijvoorbeeld wat ze in Nieuw-Zeeland als ontbijt hebben gegeten, en hoe hun treincoupé in Thailand eruitzag (spoiler: niet prachtig). En natuurlijk zijn foto’s van bruine zwanworstbovenbenen met op de achtergrond een verlaten waterval leuk om naar te kijken, maar moet dat echt? Elke dag? Ik denk het niet. Ontvolgen.

@PlotsInfluencer-AllesIsReclame

Het begon met een vriendendienstje voor die kameraad die net een koffiebar geopend had, en het evolueerde al snel naar getagde merken, uitsluitend geposeerd nonchalante foto’s, unboxing video’s en livestreams van influencer events, wat dat ook moge zijn. Je bent deze persoon beginnen te volgen toen die nog dingen deelde over het echte leven, maar nu je feed overstelpt wordt door quotes en outfits of the day, is het tijd om ermee op te houden. Ontvolgen. Of beter: stiekem ‘dempen’. Want dat bestaat. En zo heb jij minder #blessed in je leven zonder dat je influencervriendin in de gaten krijgt dat je haar niet meer volgt op haar duistere check-wie-je-volgt-op-Instagram-app. Want ja, dat bestaat ook. En ja, zij heeft die geïnstalleerd.

@KimKardashian

Gewoon. Nee.

@CrossfitFan2000

Waarom heb je deze persoon ooit gevolgd? Dacht je echt dat je daar gelukkig van ging worden? Live updates uit de gym, aanbevelingen voor proteïneshakes met cappuccinosmaak, en pocherij over sportsessies die eindigen met overgeven uit het autoraam: is dat dan waarom je op social media zit? Het is tijd om je levenskeuzes serieus in twijfel te trekken. En dit profiel te ontvolgen.

@VolgtJeNogAltijdNietTerug666

Dit is de vrouw van je collega die jij drie jaar geleden begon te volgen, en wier babyfoto’s je religieus van een like voorziet, maar die op bedrijfsfeestjes schijnbaar nooit op de hoogte is van je leven hoewel je alles deelt op social media. Wel, ik heb nieuws voor je: ze volgt je niet terug. En wel 600 andere mensen. Wat betekent dat? Dat ze jouw volg niet waard is, verdorie. Ontvolgen!

@OnbegrijpelijkeInsideJoke64

Je weet niet wie dit is. Je wordt er plots door gevolgd en wanneer je het profiel openklikt, zie je niet alleen een stockfoto van een labrador als profielfoto, maar ook dat deze persoon niemand anders volgt behalve jou. Dat is eng. Zijn gebruikersnaam is naar alle waarschijnlijkheid een inside joke, genre woordspeling, die jou zou moeten verklappen wie het is, maar nog waarschijnlijker is dit een collega die met zijn eigen profiel niet meer naar je foto’s durft te kijken nadat hij die ene keer per ongeluk een post uit 2013 had geliket. Wat doe je ermee? Om te beginnen al nooit terugvolgen. Blokkeren. En verhuizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content