EV6: speerpunt van Kia’s transformatie

Kia behoort tot de snelst groeiende automerken. Het geheim achter het succes: toptechnologie tegen een betaalbare prijs in combinatie met vernieuwend en onderscheidend design. Als eerste van zeven e-modellen op basis van het Electric-Global Modular Platform luidt de Kia EV6 een nieuw tijdperk in voor het Zuid-Koreaanse merk.

Door corona is de particuliere autoverkoop in ons land fors teruggelopen. De bedrijfswagenverkoop heeft veel minder geleden en herstelt zich ook sneller van de tijdelijke inzinking, plus 20 procent in vergelijking met vorig jaar. Met een stijging van 35 procent scoort Kia opvallend beter dan de markt.

Toptechnologie tegen een betaalbare prijs

Volgens managing director Marc Van den Kerkhof plukt Kia de vruchten van de acceleratie van de elektrificatie van het gamma en de implementatie van toptechnologie tegen een betaalbare prijs. “Wij bieden de meest gangbare aandrijfsystemen op de markt aan, inbegrepen full electric. Bij Kia kan de klant vrij kiezen in functie van zijn of haar mobiliteitsprofiel, alle mogelijkheden zijn voorhanden. Op die manier zijn wij erin geslaagd een ruimer en gediversifieerder publiek aan te spreken én onze positie op de fleetmarkt te versterken. Daardoor beschikken wij over een ideale uitgangsbasis om nieuwe stappen vooruit te zetten op de Belgische markt. Die is heel specifiek en zeer concurrentieel. Je moet van goeden huize zijn om hier vaste voet aan de grond te krijgen. Een interessante prijs of kwalitatief hoogstand product volstaat niet om succesvol te zijn. De Belgische klant is zeer veeleisend, verlangt zowel value for money als een perfecte dienstverlening en persoonlijke aanspraak.”

Kia is een van de enige mainstream constructeurs die momenteel zeven verschillende modellen aanbiedt die 100% fiscaal aftrekbaar zijn.

EV6: speerpunt van Kia's transformatie

Movement that inspires

Met de introductie van de EV6 schakelt Kia een stroomversnelling hoger. Sterker nog, hij luidt volgens Marc Van den Kerkhof een nieuw tijdperk in de geschiedenis van het merk in. “De EV6 is het eerste van zeven elektrische modellen op basis van het nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP) en vervult een speerpuntopdracht in de transformatie van Kia. Alles wordt anders: nieuwe merkslogan ‘movement that inspires’, nieuw logo, nieuw design, nieuwe doelen. De transitie van de autowereld is zo ingrijpend en verloopt zo razendsnel dat je als merk die beweging moet capteren en aangrijpen als inspiratiebron. Wil een automerk succesvol zijn en blijven, moet het oog en oor hebben voor alles wat zich beweegt en constant nieuwe targets definiëren en realiseren. Wij zien onze sterke aanwezigheid op de Europese markt als een pluspunt. Europa is dé bakermat van de automobiel, het ligt aan de basis van de meeste technologische innovaties in onze sector en neemt ook nu het voortouw op het vlak van de elektrificatie, connectiviteit en autonoom rijden. Voor een merk als Kia dat wil meedraaien aan de top is Europa the place to be. Wie hier top is, kan overal top zijn.”

Klik HIER en kom meer te weten over de KIA EV6

EV6: speerpunt van Kia's transformatie

Meer dan 500 kilometer elektrisch rijbereik

De Kia EV6 is het eerste van zeven nieuwe batterij-aangedreven elektrische voertuigen (BEV) tegen 2027 en is leverbaar met vierwiel- of achterwielaandrijving, met één of twee elektromotoren en een accu van 58 of 77,4 kWh met een elektrisch rijbereik van respectievelijk meer dan 400 of meer dan 500 kilometer. Dankzij een systeemvoltage van 800 volt en een laadvermogen van 350 kW laadt de EV6 in 18 minuten op van 10 tot 80 procent en is daarmee best in class in zijn segment. Het vermogen van de EV6 varieert van 169 tot sensationele 584 pk in het geval van de EV6 GT. Dit paradepaardje spurt in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u.

EV6: speerpunt van Kia's transformatie

Met de EV6 maakt ook de nieuwe designfilosofie ‘Opposites United’ haar debuut. Head of Design Karim Habib liet zich inspireren door de contrasten in de natuur en mensheid. Het resultaat begeestert vanaf de eerste oogopslag: de EV6 is het meest vernieuwende en meest impressionante model ooit van Kia en illustreert op overtuigende wijze de hoge ambities en verbluffende creativiteit en vitaliteit van de Zuid-Koreaanse constructeur.

EV6: speerpunt van Kia's transformatie

Technische specificaties Kia EV6

Gecombineerd stroomverbruik: Vanaf 16,6 kWh/100 km

Aandrijving: achterwiel- of vierwielaandrijving

Maximum vermogen: 170 pk – 584 pk

Maximaal rijbereik (WLTP): 394 – 528 km

Maximum laadtijd

Huisstekker

58 kWh : 24 uur en 40 min

77 kWh : 32 uur en 45 min

Wallbox 11kW

58 kWh : 5 uur en 55 min

77 kWh : 7 uur en 20 min

Snellader 800V

58 kWh en 77 kWh : 18 min

Accutype/accucapaciteit: 58 of 77,4 kWh

Topsnelheid 58 kWh of 77 kWh: 188 – 260 km/u

Acceleratie 0-100 km/u: 8,5 – 3,5 sec

Prijs vanaf: € 43.990

Meer info op www.kia.be

Volg de volledige reeks op www.knack.be/RoadtoEV