Inwoner van Texas besmet geraakt met zikavirus in Miami

© REUTERS

Een inwoner uit Texas is besmet geraakt met het zikavirus toen hij op vakantie was in Miami. Die stad is de enige regio in de VS waar het zikavirus werd overgedragen via inheemse muggen, aldus de gezondheidsautoriteiten van de staat Florida.

“Het is het eerste geval van besmetting in Texas waarbij de overdracht gebeurde op het Amerikaanse continent”, aldus het Departement voor Gezondheid. “De gezondheidsverantwoordelijken hebben de besmetting, na een minutieuze analyse van de symptomen, gelinkt aan een reis naar Miami.”

In Florida raakten al 30 mensen besmet door het virus. De zone van de besmetting “is minder dan twee vierkante kilometer groot” in de wijk Wynwood in Miami, aldus gouverneur van Florida Rick Scott maandag. De autoriteiten onderzoeken momenteel echter nog vier andere wijken waar mogelijk lokale besmettingen hebben plaatsgevonden. Het zikavirus wordt vooral overgedragen door muggen, maar de overdracht is ook mogelijk via seksueel contact. Het virus is vooral actief in Zuid- en Centraal-Amerika en is vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen, omdat het kan leiden tot hersenafwijkingen bij hun ongeboren baby’s.

Het is de eerste keer dat in Texas een besmetting werd geregistreerd die niet in het buitenland gebeurde en de autoriteiten zijn “in een hoge staat van paraatheid in verband met mogelijke lokale besmettingen”. Vorige week overleed in de zuidelijke staat voor het eerst een baby door het virus, nadat zijn moeder besmet raakte tijdens een reis in Latijns-Amerika. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content