Week van de diëtist draait rond vlees en vervangproducten

Van 18 tot 23 maart kan iedereen gratis terecht bij de diëtist voor een verkennend gesprek. Het thema dit jaar is “Vlees en vervangproducten, kies voor gezond”.

Naar jaarlijkse gewoonte vindt in maart de “Week van de diëtist” plaats. Van 18 tot 23 maart kan iedereen gratis terecht bij de diëtist voor een verkennend gesprek. Het thema dit jaar is “Vlees en vervangproducten, kies voor gezond”, zo meldt de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD).

“Gezond eten is belangrijk en kan perfect samengaan met lekker en eenvoudig. En wie gezond eet, kan met veel smaak genieten van een maaltijd met een stukje vlees, vis, ei of een vervangproduct. Echter, vanuit nutritioneel oogpunt eet de gemiddelde Belg vandaag nog steeds te veel vlees”, zo luidt het.

Uit onderzoek blijkt dat de Belgische bevolking van 15 jaar en ouder dagelijks 121 gram vlees gebruikt, terwijl de dagelijkse aanbeveling 100 gram bedraagt. Toch neemt het aantal mensen toe die gedurende een bepaalde periode of af en toe een dag maaltijden zonder vlees nuttigen.

“Eetpatronen veranderen in de richting van meer duurzaam, diervriendelijker en gezonder”, aldus de VBVD. (Belga/TE)

Wie vrijblijvend kennis wil maken met de werkwijze van de professionele voedingsdeskundige, kan op de website van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (www.vbvd.org) de lijst raadplegen van diëtisten die deelnemen aan de Week van de diëtist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content