Familie Lukaku voor vrederechter wegens achterstallige huur

© Belga

Terwijl zijn zoon bij Chelsea miljoenen verdient, sleept een sociale huisvestingsmaatschappij Roger Lukaku voor de rechter wegens achterstallige huur van zijn sociale woning.

De vader van voetballer Romelu Lukaku huurt in Bornem een sociale woning tegen een zeer gunstig tarief. Buurtbewoners zagen hoe de Lukaku’s pas enkele weken geleden hun inboedel in een verhuiswagen stopten en ermee naar hun nieuwe grote huis in Wemmel reden.

“De familie Lukaku is inderdaad al jaren een vaste klant van ons. Maar de laatste maanden hebben we een huurgeschil dat maar blijft aanslepen”, aldus directeur van Eigen Woning Bart Smets. “We zijn het beu en zijn dus naar de vrederechter gestapt. Ik merk dat de familie Lukaku ondanks onze oproep niet naar de rechtbank is gekomen. Wij gaan dan maar door met de gerechtsprocedure. De vrederechter zal in dit dossier een uitspraak moeten vellen.”

Spaarboek Volgens specialisten is het perfect mogelijk dat rijke mensen een sociale woning kunnen huren. “Met spaargeld wordt nu eenmaal geen rekening gehouden bij de bepaling van de huurprijs voor een sociale woning. Ook rijke mensen kunnen een sociale woning huren, zolang ze hun fortuin maar op hun spaarboek laten staan”, zegt de directrice van de Bornemse sociale huisvestingsmaatschappij Gezellige Woningen, Anja Schoeters. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content