De Britse en Europese onderhandelaars bereikten op kerstavond eindelijk een akkoord over de handelsrelaties tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland vanaf 1 januari. De tekst, die goed 1.200 pagina's telt, moest echter nog geanalyseerd worden door de Europese lidstaten.

De 27 EU-ambassadeurs hebben maandag alvast het licht op groen gezet voor de voorwaardelijke inwerkingtreding van het handelsverdrag vanaf 1 januari. Dat moet al te grote chaos aan het begin van het nieuwe jaar voorkomen. Begin 2021 moet het Europees Parlement het akkoord dan definitief ratificeren. De lidstaten moeten nu nog hun fiat geven voor het akkoord zelf. Dat gebeurt via een schriftelijke procedure, ten laatste tegen morgen/dinsdag om 15 uur.

De Britse en Europese onderhandelaars bereikten op kerstavond eindelijk een akkoord over de handelsrelaties tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland vanaf 1 januari. De tekst, die goed 1.200 pagina's telt, moest echter nog geanalyseerd worden door de Europese lidstaten. De 27 EU-ambassadeurs hebben maandag alvast het licht op groen gezet voor de voorwaardelijke inwerkingtreding van het handelsverdrag vanaf 1 januari. Dat moet al te grote chaos aan het begin van het nieuwe jaar voorkomen. Begin 2021 moet het Europees Parlement het akkoord dan definitief ratificeren. De lidstaten moeten nu nog hun fiat geven voor het akkoord zelf. Dat gebeurt via een schriftelijke procedure, ten laatste tegen morgen/dinsdag om 15 uur.