Droomjob: Universiteit Cambridge zoekt doctor in de chocolade

Chocolade © Istock

De Britse universiteit van Cambridge heeft een opmerkelijke vacature uitgeschreven, ze is namelijk op zoek naar een doctoraatstudent die schrijft over chocolade.

Het departement Chemische Ingenieurswetenschappen en Biotechnologie aan de Universiteit Cambridge heeft een nieuwe vacature uitgeschreven waar ongetwijfeld veel gegadigden op zullen afkomen: Een doctoraatstudie naar chocolade.

De kandidaat moet niet alleen graag chocolade eten, ook heel wat andere specifieke eigenschappen zijn vereist. Zo is onder meer een wetenschappelijke opleiding in chemie, fysica of ingenieur verreist en zijn wiskundige vaardigheden onontbeerlijk.

De toekomstige doctor in de chocolade zal zich voornamelijk bezighouden met het warmteproces van chocolade. Zo wordt onder meer een antwoord gezocht op de vraag, hoe de kwaliteit van chocolade te behouden in een warm klimaat.

Geïnteresseerden (alleen EU-burgers) kunnen zich tot en met 29 augustus kandidaat stellen. Het doctoraat gaat van start in januari 2015. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content