De Wever: ‘N-VA zal voluit blijven gaan voor uitvoering van het confederalisme’

Bart De Wever (N-VA) © Belga

N-VA betreurt in een mededeling dat Hendrik Vuye en Veerle Wouters het voorstel om verder te werken aan de uitbouw van ‘Objectief V’ hebben geweigerd.

De N-VA neemt akte van het ontslag van Kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters. De partij betreurt in een mededeling dat de Kamerleden het voorstel om verder te werken aan de uitbouw van ‘Objectief V’ hebben geweigerd. De denktank wordt voortaan geleid door ondervoorzitter Sander Loones en Vlaams fractieleider Matthias Diependaele.

Voorzitter Bart De Wever betreurt dat de voorbije dagen “twijfel werd gezaaid over wat de essentie is van onze Vlaams-nationalistische partij”.

De N-VA verduidelijkt dat de partij na het ‘goed gesprek’ van dinsdag “een constructief voorstel gedaan had aan beide parlementsleden om verder te blijven werken binnen de partij en aan de uitbouw van ‘Objectief V’. Dat was perfect mogelijk door deze werkgroep te verruimen met andere deskundigen. Voor de N-VA is het evident dat de uitwerking van het partijprogramma en dan zeker het belangrijkste programmapunt niet wordt geparkeerd buiten de partij”.

Voorzitter Bart De Wever heeft aan ondervoorzitter Sander Loones en Vlaams fractievoorzitter Matthias Diependaele gevraagd om Objectief V verder uit te bouwen, aldus nog de mededeling. Zij zullen met Objectief V een doorstart maken om het draagvlak voor het confederalisme te versterken. De partij betreurt dat de twee Kamerleden niet ingegaan zijn op het partijvoorstel. “Maar bovenal betreurt voorzitter Bart De Wever dat de voorbije dagen twijfel werd gezaaid over wat de essentie is van onze Vlaams-nationalistische partij. Want laat daar geen twijfel over bestaan: de N-VA zal voluit blijven gaan voor de uitvoering van het confederalisme”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content