Google kondigde vorig jaar aan dat het gebruik van Google Maps voor heavy users niet langer gratis is. Dat is voor Jan Modaal niet echt een probleem. Die gebruikt de wereldatlas slechts sporadisch. Maar voor bedrijven die hun software hadden verbonden met de dienst van Google, loopt het prijskaartje op: 4 dollar voor duizend hits.

Wie het zaakje niet vertrouwt en vreest dat we binnenkort ook als particuliere gebruiker zullen moeten gaan betalen, kan het zekere voor het onzekere nemen.

Een alternatief voor Google Maps is Openstreetmap.org. "De vrije wikiwereldkaart" is een initiatief van de universiteit van Londen. Ze ziet er niet zo mooi uit als die van Google, maar uw bestemming staat er vast wel op.

Google kondigde vorig jaar aan dat het gebruik van Google Maps voor heavy users niet langer gratis is. Dat is voor Jan Modaal niet echt een probleem. Die gebruikt de wereldatlas slechts sporadisch. Maar voor bedrijven die hun software hadden verbonden met de dienst van Google, loopt het prijskaartje op: 4 dollar voor duizend hits. Wie het zaakje niet vertrouwt en vreest dat we binnenkort ook als particuliere gebruiker zullen moeten gaan betalen, kan het zekere voor het onzekere nemen. Een alternatief voor Google Maps is Openstreetmap.org. "De vrije wikiwereldkaart" is een initiatief van de universiteit van Londen. Ze ziet er niet zo mooi uit als die van Google, maar uw bestemming staat er vast wel op.