De zomer van Isolde Lasoen: ‘Oostende heeft een heel fijne muziekscene en toffe zaakjes’

© Studio Chapo

Isolde Lasoen is muzikant. In maart verscheen haar nieuwe plaat, Oh Dear.

Hoeveel dagen vakantie neem je?

Mijn vriend en ik werken allebei in de muziekwereld, dus de zomer staat vooral in het teken van festivals. Als er een gat van enkele dagen in onze agenda’s valt, kiezen we last minute voor enkele dagen aan zee, of een citytrip.

Hoe volg je het nieuws als je op vakantie bent?

Ik ga er niet bewust naar op zoek, maar onvermijdelijk sijpelen er via sociale media toch berichten binnen. Al kan ik goed stoppen met scrollen.

Wat is je mooiste vakantieherinnering?

Voor optredens mag ik geregeld naar uithoeken van de wereld en dat levert vaak onverwachte momenten op. Zo ben ik al vijf keer naar Japan gereisd, een land dat me heel aangenaam heeft verrast.

Wat is je slechtste vakantieherinnering?

Tijdens een reis met vriendinnen naar Turkije kregen we een behoorlijk grensoverschrijdende massage.

Welke boeken neem je dit jaar mee?

Op vakantie lees ik graag lifestyleboeken, zoals The subtle art of not giving a f*ck van Mark Manson. Of een autobiografie van een muzikant.

Welk gerecht brengt je instant in zomersfeer?

Gegrilde vis met groenten, veel olie en look.

Overweeg je in de zomer weleens je leven helemaal om te gooien?

Eigenlijk niet. Als muzikant is er veel stress en onzekerheid, maar tegelijk is het ook een vrij exotische job zonder sleur of voorspelbaarheid. Wat ik wel vaak doe in de zomer, is goede voornemens maken, zoals meer sporten. Enkele maanden later ben ik die weer vergeten.

Denk je veel aan je werk tijdens je vakantie?

Dit voorjaar is het voor het eerst gelukt om een week lang alles los te laten. Mijn nieuwe plaat was net uit en ik kwam uit een zeer hectische periode. Maar het was uitzonderlijk: eigenlijk stopt mijn werk nooit.

Voor welk zomerfestival heb je al tickets op zak?

Ik speel zelf op zeer veel festivals, waardoor ik er amper nog raak als toeschouwer. Maar ik probeer backstage wel concerten mee te pikken.

Wat wordt voor jou het sportieve hoogtepunt van deze zomer?

Voor een zomerreeks van journalist Thomas Siffer mag ik enkele dagen naar de bergen: dat zal best pittig worden. Maar ik kijk er ook enorm naar uit: de natuur is daar overweldigend.

Wat was de ergste vakantiejob die je ooit hebt gedaan?

Als veertienjarige heb ik ooit twee weken in een horecazaak gewerkt, maar ze hebben me nooit betaald. Blijkbaar was dat een uitgekiende strategie om jonge meisjes gratis te laten werken.

Stel dat je er het budget voor hebt: waar koop je een tweede verblijf in eigen land?

In Oostende. Die stad heeft een heel fijne muziekscene en toffe zaakjes. En ik kom ik er altijd wel een bekende tegen.

En in het buitenland?

Mijn vorige agent is na zijn pensioen verhuisd naar Frigiliana, een prachtig wit dorpje in Andalusië. Wie weet doen we later hetzelfde, met een bende muzikanten.

Stel dat je je definitief in het buitenland kunt vestigen: in welk land ga je wonen?

La douce France. De Provence lijkt me tof. Maar als ik nog af en toe wil optreden, is Parijs misschien handiger.

Welke politicus wens je een verkwikkende vakantie toe?

Ik denk dat zij op veel vlakken al een luxeleventje leiden. Een groot deel van de bevolking heeft méér behoefte aan vakantie, maar kan het zich helaas niet veroorloven.

Lees meer over:
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content