Van Santa Montefiore tot Craig Thompson

Welke highlights kan u verwachten op de 75e Boekenbeurs die maandag begint?

Traditioneel zijn er de themadagen (vier in totaal deze keer), maar ook bekende auteurs en vooral veel muziek en film vallen er te bekijken, beluisteren en bezien. Een overzichtje.

Top of the bill: Santa Montefiore

De Britse megabestsellerauteur Santa Montefiore bezoekt de BB op 5 november. Ze is vooral bekend voor historische romans als ‘Villa Magdalena’ of ‘In de schaduw van het palazzo’ en wordt ook in Vlaanderen graag gelezen.

Stripgoden

De laatste jaren heeft de BB ook een stripreputatie opgebouwd. De Amerikaan Craig Thompson komt op 6 november zijn nieuwste graphic novel ‘Habibi’ voorstellen. Diens landgenoot Jeff Smith, illustrator van de populaire ‘Bone-serie’ is er op 3 november. Grzegorz Rosinski, de Pools-Belgische tekenaar van de ‘Thorgal’reeks, komt op 11 november langs.

Themadagen

Op vier dagen wordt telkens een specifiek thema in de kijker gezet. Op 1 november is dat leven in balans: hoe hou je je leven in balans? Specialisten geven advies. Op 3 november is er de themadag over boek en film. Op het Knack Focus Uur van de Literatuur is oa Walter van den Broeck te gast die er om 15u komt praten over de filmadaptatie van zijn ‘Groenten uit Balen’. Vrijdag 4 november is de madammendag en op 5 november worden er hete hangijzers uit de actualiteit becommentarieerd: de Arabische lente, de communautaire spanningen in eigen land tot en met ecologie en adoptie.

Knack Focus-dag

Op 3 november presenteert de Knack Focus-dag vanaf 12u gesprekken over geschiedenis (echte en gefingeerde), strips en een streepje muziek in combinatie met boeiende no-nonsensedebatten: oa Knack-hoofdredacteur Johan Van Overtveldt komt er om 17u zijn nieuwste boek over het einde van de euro voorstellen.

Daarnast brengt Knack Focus op elke dag een Uur van de Literatuur om 15u op de Knack-stand in zaal 4.

Diane Ducret over vrouwen van dictators

Op 1 november praat Knack-directeur Rik Van Cauwelaert in De Oranje Zaal met Diane Ducret (in het Frans) over haar spraakmakende ‘In bed met een dictator’, een onthullend portret van de vrouwen van dictators.

Voor meer details: zie hier.

Frank Hellemans

Vanaf zondag zal Knack Boekenburen u elke dag op de hoogte brengen van de highlights die er de day after op de BB te beleven vallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content