Caroline Pauwels heeft tweede mandaat als VUB-rector beet

Caroline Pauwels (VUB) © Isopix

Caroline Pauwels is de enige kandidaat voor de komende rectorverkiezingen van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Dat maakt de VUB bekend in een persbericht. Daardoor volgt ze zichzelf op in september 2020, bij de start van het nieuwe academiejaar, en begint ze zo aan haar tweede en laatste ambtstermijn.

Toen Pauwels (55) in 2016 aan haar eerste termijn als rector begon, wilde ze als professor in de communicatiewetenschappen en voormalig directeur van het onderzoekscentrum iMind-SMIT de digitalisering binnen de VUB voort zetten en versnellen, maar er ook voor zorgen dat hiërarchische muren gesloopt werden en de universiteit kennis laten maken met het multiculturele Brussel.

In haar tweede termijn wil ze de universiteit blijven naar voren schuiven als ‘radicaal humanistisch, radicaal duurzaam en radicaal digitaal’. Ze zet in op een vereenvoudigde administratie, good governance en verantwoordelijk en ondernemend leiderschap.

‘Het Europese en internationale academische landschap maakt grote veranderingen door. De VUB moet zich daarin duidelijk positioneren, als een Vlaamse pionierende universiteit in het multiculturele Brussel, met een sterke Europese verankering en internationale oriëntatie. Vanuit het centrum van Europa connecteren we met de wereld’, stelt rector Pauwels.

Gewoon hoogleraren en buitengewoon hoogleraren die voor onbepaalde duur voltijds verbonden zijn aan de VUB konden zich tot 27 februari kandidaat stellen, maar dat deed dus enkel de huidige VUB-rector.

Partner Content