Mind the Book, dé internationale meeting of minds van lezers en schrijvers in Vlaanderen, gaat deze week al op dinsdag 8 maart van start. Ooit begonnen als weekendfestival is het nu dus uitgegroeid tot een bijna weekprogramma waar zowel de schone letteren als de politiek én de maatschappelijke actualiteit elkaar ontmoeten en bevruchten.

Geopolitiek en schone letteren

Top of the bill van deze editie, die dit jaar in de Gentse Vooruit te gast is, is ongetwijfeld Robert D. Kaplan die op zaterdag 12 maart in de Theaterzaal om 17u zijn geopolitiek licht zal laten schijnen over de chaos in Europa. Kaplan, deze week nog aan het woord in Knack, vertelde er dat Europa van binnenuit wordt verzwakt omdat de elites er de controle hebben verloren. Zijn nieuwste boek 'Duister Europa. Twee Koude Oorlogen en een reis door Groot-Roemenië' focust vooral op de Oost-Europese ontwikkelingen.

Mind the Book weet altijd de belletrie aan de maatschappelijke actualiteit te koppelen. Zo komt Ilja Leonard Pfeijffer - die in 2014 nog de Libris Literatuurprijs won met zijn Genuese roman 'La Superba' (zie afbeelding) - op donderdag 10 maart in de Balzaal om 20u vertellen over zijn 'Brieven' uit Genua' en over zijn kijk op het asiel- en migratievraagstuk waar Europa zich maar moeilijk raad mee weet. Ook Pfeijffer trouwens was deze week in Knack te horen hoe hij vanuit Genua toch wel een heel andere kijk heeft gekregen op het literaire wereldje in zijn homeland en hoe hij elke druppel alcohol heeft afgezworen.

Van mode tot eat the book

Het hele programma waar onder andere ook duurzame mode (dinsdag), schrijvers die het moeilijk hebben in eigen land (woensdag), seksisme en angst in Europa (zaterdag) en food en boeken (zondag) aan bod komen, kan je hier raadplegen.

Mind the Book, dé internationale meeting of minds van lezers en schrijvers in Vlaanderen, gaat deze week al op dinsdag 8 maart van start. Ooit begonnen als weekendfestival is het nu dus uitgegroeid tot een bijna weekprogramma waar zowel de schone letteren als de politiek én de maatschappelijke actualiteit elkaar ontmoeten en bevruchten.Geopolitiek en schone letterenTop of the bill van deze editie, die dit jaar in de Gentse Vooruit te gast is, is ongetwijfeld Robert D. Kaplan die op zaterdag 12 maart in de Theaterzaal om 17u zijn geopolitiek licht zal laten schijnen over de chaos in Europa. Kaplan, deze week nog aan het woord in Knack, vertelde er dat Europa van binnenuit wordt verzwakt omdat de elites er de controle hebben verloren. Zijn nieuwste boek 'Duister Europa. Twee Koude Oorlogen en een reis door Groot-Roemenië' focust vooral op de Oost-Europese ontwikkelingen.Mind the Book weet altijd de belletrie aan de maatschappelijke actualiteit te koppelen. Zo komt Ilja Leonard Pfeijffer - die in 2014 nog de Libris Literatuurprijs won met zijn Genuese roman 'La Superba' (zie afbeelding) - op donderdag 10 maart in de Balzaal om 20u vertellen over zijn 'Brieven' uit Genua' en over zijn kijk op het asiel- en migratievraagstuk waar Europa zich maar moeilijk raad mee weet. Ook Pfeijffer trouwens was deze week in Knack te horen hoe hij vanuit Genua toch wel een heel andere kijk heeft gekregen op het literaire wereldje in zijn homeland en hoe hij elke druppel alcohol heeft afgezworen.Van mode tot eat the bookHet hele programma waar onder andere ook duurzame mode (dinsdag), schrijvers die het moeilijk hebben in eigen land (woensdag), seksisme en angst in Europa (zaterdag) en food en boeken (zondag) aan bod komen, kan je hier raadplegen.