Pieter Gaudesaboos, Lorraine Francis - Tommie en de torenhoge boterham
Uitgeverij: Lannoo
Aantal pagina's: 12
ISBN: 978-90-209-7987-9
Internet: Pieter Gaudesaboos

Voor kinderen die veel honger hebben, of net niet willen eten, bedacht illustrator Pieter Gaudesaboos op tekst van Lorraine Francis het prentenboek Tommie en de torenhoge boterham.

In dit grote boek met dikke kartonnen bladzijden breit Gaudesaboos verder op zijn associatieve collagestijl. Er valt weer veel te zien en te zoeken, en 't is weer grappig ook. Er wordt gespeeld met de kleinste details, en met een eigenzinnig perspectief; er is ruimte voor spel en verbeelding.

Ondertussen leer je alle ingrediënten van de koel- en keukenkast kennen: gatenkaas, hagelslag, toefje peterselie, krokante blaadjes sla. De tekst is puik vertaald, met de nodige alliteraties en binnenrijmen. Wedden dat de kids achteraf niets liever willen dan zelf hun hoge boterhammen beleggen?

Annelies De Waele

Voor kinderen die veel honger hebben, of net niet willen eten, bedacht illustrator Pieter Gaudesaboos op tekst van Lorraine Francis het prentenboek Tommie en de torenhoge boterham. In dit grote boek met dikke kartonnen bladzijden breit Gaudesaboos verder op zijn associatieve collagestijl. Er valt weer veel te zien en te zoeken, en 't is weer grappig ook. Er wordt gespeeld met de kleinste details, en met een eigenzinnig perspectief; er is ruimte voor spel en verbeelding.Ondertussen leer je alle ingrediënten van de koel- en keukenkast kennen: gatenkaas, hagelslag, toefje peterselie, krokante blaadjes sla. De tekst is puik vertaald, met de nodige alliteraties en binnenrijmen. Wedden dat de kids achteraf niets liever willen dan zelf hun hoge boterhammen beleggen?Annelies De Waele