Welke boeken raad jij aan om te lezen tijdens de vakantie?

Ik heb er mijn tijd onder de zon helaas al op zitten voor deze zomer. We verbleven enkele weken geleden via Airbnb op het rustigste plekje van Madeira, de ideale situatie om nog eens een goed boek te lezen. Doorheen het jaar ben ik vaak te moe 's avonds of heb ik simpelweg te weinig tijd om mij in een lekker stuk fictie te smijten, dus profiteer ik daar graag van op vakantie.

Nathalie De Schepper, Michiel Pelerents
Nathalie De Schepper © Michiel Pelerents

Zo heb ik op Madeira "Generation A" van Douglas Coupland verslonden. Een heerlijk vlot lezend boek, met een plot dat futuristisch hoort te zijn, maar toch niet meer zo onwaarschijnlijk lijkt de dag van vandaag. We bevinden ons in de nabije toekomst waarin bijen zijn uitgestorven en vijf mensen toch worden gestoken door een bij. De personages zijn stuk voor stuk perfect uitgeschreven en via de nodige relativerende humor, vliegen de pagina's aan je voorbij. Wat er nu net allemaal gaande is, blijft bewaard tot de laatste pagina's van het verhaal. Als je "Generation A" meeneemt op reis, vergeet dan geen tweede exemplaar, want dit boek leg je niet makkelijk naast je neer en lees je dan ook in sneltempo uit.

Als tweede boek ben ik daarna begonnen en nog steeds bezig aan "The Wind-up Bird Chronicle" van Haruki Murakami. Eerder las ik al "Norwegian Wood" van hem, een klassieker en ook een aanrader! Ik hou van de serene, Japanse sfeer en de gedetailleerde, bijna poëtische omschrijvingen die zo eigen zijn aan zijn stijl.

Welke boeken zou jij nog graag lezen in de toekomst?

Naast een goed leesboek, hou ik evenzeer van mooi geïllustreerde non-finctie met de juiste sfeer of een magazine om bij te onthaasten. Ik zoek graag rust en escapisme in lectuur, daarom kijk ik er bijvoorbeeld naar uit om de nieuwe "The Plant" magazine te gaan halen, de artikels zijn als kortverhalen, de eigenzinnige fotografie, illustraties en papierkeuze vullen die perfect aan.

Nog op mijn stapel ligt het boek "Dries Van Noten" over zijn expo in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs, waarvoor ik mijn Thalys ticket al geboekt heb; "Rock The Shack" over de architectuur van origineel wonen in eenvoudige cocoons, hutten en verborgen plekjes over de hele wereld en natuurlijk ook nog "The Fashionable Selby", het laatste nieuwe boek in de populaire Selby reeks, dat je de wereld rond brengt in het spoor van de meest interessante en onverwachte fashion designers, stylisten, schoenmakers etc. Een beetje reizen zonder op vakantie te gaan, dat doe ik graag.

Welke boeken raad jij aan om te lezen tijdens de vakantie?Ik heb er mijn tijd onder de zon helaas al op zitten voor deze zomer. We verbleven enkele weken geleden via Airbnb op het rustigste plekje van Madeira, de ideale situatie om nog eens een goed boek te lezen. Doorheen het jaar ben ik vaak te moe 's avonds of heb ik simpelweg te weinig tijd om mij in een lekker stuk fictie te smijten, dus profiteer ik daar graag van op vakantie.Zo heb ik op Madeira "Generation A" van Douglas Coupland verslonden. Een heerlijk vlot lezend boek, met een plot dat futuristisch hoort te zijn, maar toch niet meer zo onwaarschijnlijk lijkt de dag van vandaag. We bevinden ons in de nabije toekomst waarin bijen zijn uitgestorven en vijf mensen toch worden gestoken door een bij. De personages zijn stuk voor stuk perfect uitgeschreven en via de nodige relativerende humor, vliegen de pagina's aan je voorbij. Wat er nu net allemaal gaande is, blijft bewaard tot de laatste pagina's van het verhaal. Als je "Generation A" meeneemt op reis, vergeet dan geen tweede exemplaar, want dit boek leg je niet makkelijk naast je neer en lees je dan ook in sneltempo uit.Als tweede boek ben ik daarna begonnen en nog steeds bezig aan "The Wind-up Bird Chronicle" van Haruki Murakami. Eerder las ik al "Norwegian Wood" van hem, een klassieker en ook een aanrader! Ik hou van de serene, Japanse sfeer en de gedetailleerde, bijna poëtische omschrijvingen die zo eigen zijn aan zijn stijl. Welke boeken zou jij nog graag lezen in de toekomst?Naast een goed leesboek, hou ik evenzeer van mooi geïllustreerde non-finctie met de juiste sfeer of een magazine om bij te onthaasten. Ik zoek graag rust en escapisme in lectuur, daarom kijk ik er bijvoorbeeld naar uit om de nieuwe "The Plant" magazine te gaan halen, de artikels zijn als kortverhalen, de eigenzinnige fotografie, illustraties en papierkeuze vullen die perfect aan. Nog op mijn stapel ligt het boek "Dries Van Noten" over zijn expo in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs, waarvoor ik mijn Thalys ticket al geboekt heb; "Rock The Shack" over de architectuur van origineel wonen in eenvoudige cocoons, hutten en verborgen plekjes over de hele wereld en natuurlijk ook nog "The Fashionable Selby", het laatste nieuwe boek in de populaire Selby reeks, dat je de wereld rond brengt in het spoor van de meest interessante en onverwachte fashion designers, stylisten, schoenmakers etc. Een beetje reizen zonder op vakantie te gaan, dat doe ik graag.