Nalatenschap Nabokov
Uit een nalatenschap van Vladimir Nabokov duiken weer onbekende geschriften op. De zoon Dmitri Nabokov vertelde in het Franse weekblad L'express dat hij een honderdtal gedichten en het toneelstuk 'The tragedy of Mister Morn' van zijn vader zal publiceren. De 76-jarige Dmitri Nabokov beheert zijn vaders oeuvre en vertaalt zelf de Russische gedichten naar het Engels. Eind volgend jaar zou een dichtbundel verschijnen met de nooit eerder gepubliceerde werken van Nabokov. 'The Tragedy of Mister Morn' verschijnt pas over anderhalf jaar. Al eerder publiceerde Dmitri Nabokov het onafgewerkt werk 'Het origineel van Laura',hoewel Vladimir zijn vrouw vlak voor zijn dood in 1977 smeekte het te verbranden. De vrouw kreeg het echter niet over haar hart.

Eerste echtgenote Hugo Claus overleden
Elly Overzier de eerste vrouw van Hugo Claus is zondag op 82-jarige leeftijd overleden in Gent, zo deelt haar familie maandag mee. Redersdochter Elly Overzier werd geboren in Oostende. Ze trok in 1950 naar Parijs, waar ze onder het pseudoniem Elly Norden probeerde aan de bak te komen als actrice, fotomodel of mannequin. Samen met Claus zou ze later nog naar Rome verhuizen. Overzier gold in die periode ook als muze voor Claus. Zo zou Claus ondermeer 'Drie blauwe gedichten voor Elly' publiceren in het tijdschrift 'Tijd en Mens'. In 1955 trad Elly in Gent in het huwelijk met Claus. Samen kregen ze één zoon: Thomas Claus. Overzier was ook actief in de filmwereld. In de jaren zeventig verzorgde ze de kostuums voor verschillende Belgisch-Nederlandse films, zoals 'Mira', 'Soldaat van Oranje', 'Rolande met de Bles' en 'De Witte van Zichem'. Ze deed ook de casting voor een aantal filmproducties en ontdekte op die manier ook Sylvia Kristel, de latere vriendin van Claus. (BELGA)

Evelien Van Oost

Nalatenschap Nabokov Uit een nalatenschap van Vladimir Nabokov duiken weer onbekende geschriften op. De zoon Dmitri Nabokov vertelde in het Franse weekblad L'express dat hij een honderdtal gedichten en het toneelstuk 'The tragedy of Mister Morn' van zijn vader zal publiceren. De 76-jarige Dmitri Nabokov beheert zijn vaders oeuvre en vertaalt zelf de Russische gedichten naar het Engels. Eind volgend jaar zou een dichtbundel verschijnen met de nooit eerder gepubliceerde werken van Nabokov. 'The Tragedy of Mister Morn' verschijnt pas over anderhalf jaar. Al eerder publiceerde Dmitri Nabokov het onafgewerkt werk 'Het origineel van Laura',hoewel Vladimir zijn vrouw vlak voor zijn dood in 1977 smeekte het te verbranden. De vrouw kreeg het echter niet over haar hart.Eerste echtgenote Hugo Claus overleden Elly Overzier de eerste vrouw van Hugo Claus is zondag op 82-jarige leeftijd overleden in Gent, zo deelt haar familie maandag mee. Redersdochter Elly Overzier werd geboren in Oostende. Ze trok in 1950 naar Parijs, waar ze onder het pseudoniem Elly Norden probeerde aan de bak te komen als actrice, fotomodel of mannequin. Samen met Claus zou ze later nog naar Rome verhuizen. Overzier gold in die periode ook als muze voor Claus. Zo zou Claus ondermeer 'Drie blauwe gedichten voor Elly' publiceren in het tijdschrift 'Tijd en Mens'. In 1955 trad Elly in Gent in het huwelijk met Claus. Samen kregen ze één zoon: Thomas Claus. Overzier was ook actief in de filmwereld. In de jaren zeventig verzorgde ze de kostuums voor verschillende Belgisch-Nederlandse films, zoals 'Mira', 'Soldaat van Oranje', 'Rolande met de Bles' en 'De Witte van Zichem'. Ze deed ook de casting voor een aantal filmproducties en ontdekte op die manier ook Sylvia Kristel, de latere vriendin van Claus. (BELGA) Evelien Van Oost