2013 werd door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff uitgeroepen tot Stephen King-jaar. In juni 2013 verscheen Kings nieuwe thriller 'Joyland' al en er zijn ook nieuwe televisie- en filmproducties: Kings klassieker 'Carrie' is opnieuw verfilmd en zal in het najaar in première gaan. Daarnaast is op dit moment de televisieserie 'Under the Dome' ('Gevangen'), geproduceerd door Steven Spielberg, te zien op VIER. Van beide titels brengt uitgeverij Luitingh-Sijthoff een nieuwe editie uit.

Dr.Sleep

'Dr.Sleep' is het vervolg op 'The Shining', die dankzij Stanley Kubricks verfliming - en Jack Nicholsons acteerprestatie - tot een cultroman uitgroeide. In 'Dr. Sleep' is het jongetje Danny Torrance inmiddels opgegroeid tot Dan, een man van middelbare leeftijd die echter nog steeds wordt achtervolgd door de herinneringen aan het Overlook Hotel, waar hij in zijn jeugd een gruwelijke winter doorbracht. Decennialang heeft hij rondgezworven in een poging te ontsnappen aan zijn vaders erfenis van angst, alcoholisme en geweld. Uiteindelijk vestigt Dan zich in een klein stadje om zijn gave voor stervensbegeleiding te gebruiken. Daarom wordt hij als Dr. Sleep aangesproken.

Op 19 september interviewde de BBC Stephen King over de verfilming van 'De Shining' en het schrijven van het vervolg 'Dr. Sleep'.

Nieuwe 007

Vandaag verschijnt ook 'Solo', de nieuwe lang verwachte James Bond-roman die door William Boyd werd geschreven. De roman speelt zich af in 1969 en verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact.

Frank Hellemans

2013 werd door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff uitgeroepen tot Stephen King-jaar. In juni 2013 verscheen Kings nieuwe thriller 'Joyland' al en er zijn ook nieuwe televisie- en filmproducties: Kings klassieker 'Carrie' is opnieuw verfilmd en zal in het najaar in première gaan. Daarnaast is op dit moment de televisieserie 'Under the Dome' ('Gevangen'), geproduceerd door Steven Spielberg, te zien op VIER. Van beide titels brengt uitgeverij Luitingh-Sijthoff een nieuwe editie uit.Dr.Sleep'Dr.Sleep' is het vervolg op 'The Shining', die dankzij Stanley Kubricks verfliming - en Jack Nicholsons acteerprestatie - tot een cultroman uitgroeide. In 'Dr. Sleep' is het jongetje Danny Torrance inmiddels opgegroeid tot Dan, een man van middelbare leeftijd die echter nog steeds wordt achtervolgd door de herinneringen aan het Overlook Hotel, waar hij in zijn jeugd een gruwelijke winter doorbracht. Decennialang heeft hij rondgezworven in een poging te ontsnappen aan zijn vaders erfenis van angst, alcoholisme en geweld. Uiteindelijk vestigt Dan zich in een klein stadje om zijn gave voor stervensbegeleiding te gebruiken. Daarom wordt hij als Dr. Sleep aangesproken. Op 19 september interviewde de BBC Stephen King over de verfilming van 'De Shining' en het schrijven van het vervolg 'Dr. Sleep'.Nieuwe 007Vandaag verschijnt ook 'Solo', de nieuwe lang verwachte James Bond-roman die door William Boyd werd geschreven. De roman speelt zich af in 1969 en verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact.Frank Hellemans