De stripreeks 'Winnetou', gebaseerd op de verhalen van de Duitse schrijver Karl May en uitgebracht in de jaren '60 door de Duitse uitgeverij Walter Lehning Verlag, wordt door de Nederlandse uitgeverij Arboris en de stripspeciaalzaak De Boekenhalte in een nieuw kleedje gestoken.

Voor de Nederlandstalige liefhebbers van de Karl May-strips zorgde de Nederlandse uitgeverij Metropolis in de jaren '60 voor de vertaalde uitgaven. De uitgeverij gaf van 'Winnetou' twintig delen uit. De oneven nummers werden gevuld met een Winnetou-verhaal en de even nummers bevatten een verhaal van Kara Ben Nemsi, een andere held van auteur Karl May.

De verhalen verschenen in comicvorm met een nietje in de rug. De eerste negen delen van het Winnetou-verhaal beschrijven nauwkeurig de ontmoeting tussen de hoofdfiguren Old Shatterhand en Winnetou, de zoon van het opperhoofd van de Apachen.

In eerste instantie brengen Arboris en De Boekenhalte de eerste negen Metropolisuitgaven van Winnetou in twee boeken samen. In het eerste boek, dat 88 pagina's zal tellen, komen de eerste vier oneven delen aan bod. In het tweede boek, 122 pagina's dik, komen de laatste 5 oneven delen terecht. De Karl May-bundelingen worden verwacht in september 2010.

Meer stripnieuws leest u op Strip Turnhout.

De stripreeks 'Winnetou', gebaseerd op de verhalen van de Duitse schrijver Karl May en uitgebracht in de jaren '60 door de Duitse uitgeverij Walter Lehning Verlag, wordt door de Nederlandse uitgeverij Arboris en de stripspeciaalzaak De Boekenhalte in een nieuw kleedje gestoken. Voor de Nederlandstalige liefhebbers van de Karl May-strips zorgde de Nederlandse uitgeverij Metropolis in de jaren '60 voor de vertaalde uitgaven. De uitgeverij gaf van 'Winnetou' twintig delen uit. De oneven nummers werden gevuld met een Winnetou-verhaal en de even nummers bevatten een verhaal van Kara Ben Nemsi, een andere held van auteur Karl May. De verhalen verschenen in comicvorm met een nietje in de rug. De eerste negen delen van het Winnetou-verhaal beschrijven nauwkeurig de ontmoeting tussen de hoofdfiguren Old Shatterhand en Winnetou, de zoon van het opperhoofd van de Apachen. In eerste instantie brengen Arboris en De Boekenhalte de eerste negen Metropolisuitgaven van Winnetou in twee boeken samen. In het eerste boek, dat 88 pagina's zal tellen, komen de eerste vier oneven delen aan bod. In het tweede boek, 122 pagina's dik, komen de laatste 5 oneven delen terecht. De Karl May-bundelingen worden verwacht in september 2010. Meer stripnieuws leest u op Strip Turnhout.