Uiteindelijk werd 'De vrolijke avonturen van Doris Dobbel' verkocht voor 16.500 euro. Even voor sluitingstijd liep het finale bod binnen, zo blijkt.

Bij veilingsite Catawiki kan nog tot deze avond 22u geboden worden op 'De vrolijke avonturen van Doris Dobbel', een stripalbum van Marc Sleen uit 1952 waarvan nog slechts een 6-tal exemplaren in omloop zou zijn.

De veilingmeester bij Catawiki verwacht een bod tot 19.000 euro. Momenteel bedraagt het hoogste bod reeds 14.000 euro en de volgende inzet wordt op 15.000 euro gezet.

Sigarenrokende zelfstandige

De nu 92-jarige Marc Sleen is vooral bekend voor Nero maar in de jaren 1950 tekende hij voor het weekblad 'De middenstand' ook een strip rond Doris Dobbel, een sigarenrokende zelfstandige die zich als slager wou opwerken en daardoor in allerlei komische situtaties terecht kwam.

In 1952 verscheen eenmalig een apart stripalbum over diens vrolijke avonturen dat na een wedstrijd kon worden gewonnen. De totale oplage bedroeg destijds 100 exemplaren. Enkele jaren geleden werd nog een exemplaar van deze strip verkocht voor 12.000 euro.

1 euro in de kringloopwinkel

Dit exemplaar echter zou het best bewaarde zijn en is daardoor - getuige de 14.000 euro die er al voor geboden werd - het meest gegeerde. Wie zijn Marc Sleen-verzameling wil aanvullen heeft dus nog tijd tot deze avond. En zeggen dat de Doris Dobbel-albums destijds ooit werden gekocht in een kringloopwinkel voor 1 euro het stuk.

Frank Hellemans

Bij veilingsite Catawiki kan nog tot deze avond 22u geboden worden op 'De vrolijke avonturen van Doris Dobbel', een stripalbum van Marc Sleen uit 1952 waarvan nog slechts een 6-tal exemplaren in omloop zou zijn.De veilingmeester bij Catawiki verwacht een bod tot 19.000 euro. Momenteel bedraagt het hoogste bod reeds 14.000 euro en de volgende inzet wordt op 15.000 euro gezet.Sigarenrokende zelfstandigeDe nu 92-jarige Marc Sleen is vooral bekend voor Nero maar in de jaren 1950 tekende hij voor het weekblad 'De middenstand' ook een strip rond Doris Dobbel, een sigarenrokende zelfstandige die zich als slager wou opwerken en daardoor in allerlei komische situtaties terecht kwam.In 1952 verscheen eenmalig een apart stripalbum over diens vrolijke avonturen dat na een wedstrijd kon worden gewonnen. De totale oplage bedroeg destijds 100 exemplaren. Enkele jaren geleden werd nog een exemplaar van deze strip verkocht voor 12.000 euro.1 euro in de kringloopwinkelDit exemplaar echter zou het best bewaarde zijn en is daardoor - getuige de 14.000 euro die er al voor geboden werd - het meest gegeerde. Wie zijn Marc Sleen-verzameling wil aanvullen heeft dus nog tijd tot deze avond. En zeggen dat de Doris Dobbel-albums destijds ooit werden gekocht in een kringloopwinkel voor 1 euro het stuk.Frank Hellemans