De kookboeken blijven een doorslaand succes, met "Dagelijkse Kost" van tv-kok Jeroen Meus als absolute bestseller. De kinderboeken verkeren dan weer in een dipje. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse verkoopcijfers van boek.be en onderzoeksbureau GfK Retail and Technology Benelux.

De omzet steeg met 2,8 procent tot bijna 93 miljoen euro. Er gingen wel iets minder exemplaren (-1,9 procent) over de toonbank. Er worden meer duurdere boeken gekocht, aldus boek.be. Zowat 35 procent van de verkochte boeken situeert zich in de prijsklasse boven de 15 euro, of een stijging met 8 procent in vergelijking met vorig jaar.

Kookboeken blijven als zoete broodjes verkopen. Ze boekten een omzetstijging van 8,7 procent. Jeroen Meus heeft collega Piet Huysentruyt van de eerste plaats verdrongen, maar de goedlachse West-Vlaming blijft met vier titels comfortabel op post in de top-10 van de kookboeken.

De professionele non-fictie informatief kende een omzetstijging van liefst 9,6 procent, grotendeels op het conto te schrijven van "Congo" van David Van Reybrouck. De kinderboeken laten dan weer van hun pluimen met een omzetdaling van 7 procent. Stephenie Meyer en Geronimo Stilton staan nog wel in de top-10, maar zijn blijkbaar toch een beetje over hun hoogtepunt heen, meent boek.be.

De confederatie ziet de verbreding van het aanbod in de markt als belangrijkste motivator voor de groei van de boekenverkoop. Ze verwijst naar de assortimentsverbreding waarmee onder meer de speelgoedwinkels zijn gestart.

Opvallend: de boekenverkoop via internetwinkels kende een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Zeven procent van de boekenverkoop in Vlaanderen loopt vandaag via een internetboekhandel. (Belga/MS)

De kookboeken blijven een doorslaand succes, met "Dagelijkse Kost" van tv-kok Jeroen Meus als absolute bestseller. De kinderboeken verkeren dan weer in een dipje. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse verkoopcijfers van boek.be en onderzoeksbureau GfK Retail and Technology Benelux. De omzet steeg met 2,8 procent tot bijna 93 miljoen euro. Er gingen wel iets minder exemplaren (-1,9 procent) over de toonbank. Er worden meer duurdere boeken gekocht, aldus boek.be. Zowat 35 procent van de verkochte boeken situeert zich in de prijsklasse boven de 15 euro, of een stijging met 8 procent in vergelijking met vorig jaar. Kookboeken blijven als zoete broodjes verkopen. Ze boekten een omzetstijging van 8,7 procent. Jeroen Meus heeft collega Piet Huysentruyt van de eerste plaats verdrongen, maar de goedlachse West-Vlaming blijft met vier titels comfortabel op post in de top-10 van de kookboeken. De professionele non-fictie informatief kende een omzetstijging van liefst 9,6 procent, grotendeels op het conto te schrijven van "Congo" van David Van Reybrouck. De kinderboeken laten dan weer van hun pluimen met een omzetdaling van 7 procent. Stephenie Meyer en Geronimo Stilton staan nog wel in de top-10, maar zijn blijkbaar toch een beetje over hun hoogtepunt heen, meent boek.be. De confederatie ziet de verbreding van het aanbod in de markt als belangrijkste motivator voor de groei van de boekenverkoop. Ze verwijst naar de assortimentsverbreding waarmee onder meer de speelgoedwinkels zijn gestart. Opvallend: de boekenverkoop via internetwinkels kende een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Zeven procent van de boekenverkoop in Vlaanderen loopt vandaag via een internetboekhandel. (Belga/MS)