Delpérée hekelt de verklaringen van N-VA-minister Geert Bourgeois over een totale autonomie van Vlaanderen en Wallonië. "Mijnheer Bourgeois wil alles, maar ik geloof dat de Brusselaars daar stuurs op reageren en zelfs hun tong naar hem uitsteken", zei Delpérée op Matin Première (RTBF).

Ware gelaat N-VA

Geert Bourgeois heeft volgens hem met zijn interview het ware gelaat van de N-VA getoond door te verklaren dat de partij het einde van België wil. Voor de N-VA "is België de vijand nummer één", ongeacht het economische en sociaal programma, aldus de CDH-senator.

De Franstaligen zullen de N-VA niet kunnen tegenhouden, maar in Vlaanderen moet er wel een meerderheid zijn die achter het project van de scheiding van het land staat, voegde hij eraan toe.

'Rest-België is onze toekomst'

"Wij, Walen, Brusselaars en Duitstaligen, blijven (...), we zetten de staat voort", zegt Delpérée nog. Bij een onafhankelijkheid van Vlaanderen "blijven wij het overblijvende België, lid van de Europese Unie en de Verenigde Naties", verzekerde de senator. Het rest-België is onze toekomst, maar ik wens niet dat het zover komt, besloot hij. (Belga/TE)

Delpérée hekelt de verklaringen van N-VA-minister Geert Bourgeois over een totale autonomie van Vlaanderen en Wallonië. "Mijnheer Bourgeois wil alles, maar ik geloof dat de Brusselaars daar stuurs op reageren en zelfs hun tong naar hem uitsteken", zei Delpérée op Matin Première (RTBF). Ware gelaat N-VA Geert Bourgeois heeft volgens hem met zijn interview het ware gelaat van de N-VA getoond door te verklaren dat de partij het einde van België wil. Voor de N-VA "is België de vijand nummer één", ongeacht het economische en sociaal programma, aldus de CDH-senator.De Franstaligen zullen de N-VA niet kunnen tegenhouden, maar in Vlaanderen moet er wel een meerderheid zijn die achter het project van de scheiding van het land staat, voegde hij eraan toe. 'Rest-België is onze toekomst'"Wij, Walen, Brusselaars en Duitstaligen, blijven (...), we zetten de staat voort", zegt Delpérée nog. Bij een onafhankelijkheid van Vlaanderen "blijven wij het overblijvende België, lid van de Europese Unie en de Verenigde Naties", verzekerde de senator. Het rest-België is onze toekomst, maar ik wens niet dat het zover komt, besloot hij. (Belga/TE)