Walter Capiau is in het grootste geheim op de rooster gelegd over twee nieuwe klachten van kindermisbruik. Ze zijn afkomstig van de broers van de twee tieners die eerder al een klacht indienden. Die eerste feiten bekende de 74-jarige gewezen tv-presentator, maar van de nieuwe aantijgingen zegt hij zich niets te herinneren. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Scoutsleider

De man van programma's als "De kinderacademie" en "Rad van fortuin" werd donderdagvoormiddag bij de federale politie in Veurne verwacht. Hij werd daar een uur ondervraagd over twee nieuwe klachten van kindermisbruik tijdens de jaren 50 en 60, toen hij scoutsleider was.

"Capiau gaf in juni toe dat hij tijdens die periode bij twee kinderen te ver is gegaan. Maar nu zijn de twee broers van beide slachtoffers naar het gerecht gestapt. Zij spreken ook over ongewenste intimiteiten door mijn cliënt", zegt zijn advocaat Dirk Dawyndt.

De tv-coryfee bevestigt noch ontkent dat hij bij hen over de schreef is gegaan. "Hij kan er zich gewoon niets meer van herinneren", zegt Dawyndt.

Er zou nog sprake zijn van een derde nieuw slachtoffer, een man uit Marseille. Capiau werd eveneens over die man verhoord.

Confrontatie

Volgens het parket van Veurne moet nu blijken of er nog een strafrechtelijk gevolg kan worden gegeven aan het misbruik van Capiau. Een confrontatie met de twee broers is niet uitgesloten.

Hoe dan ook ziet het er volgens de kranten naar uit dat alle dossiers geseponeerd zullen worden omdat de feiten al lang verjaard zijn.

Capiau zelf is diep getekend door de recente klachten, zegt zijn advocaat. (Belga/EE)

Walter Capiau is in het grootste geheim op de rooster gelegd over twee nieuwe klachten van kindermisbruik. Ze zijn afkomstig van de broers van de twee tieners die eerder al een klacht indienden. Die eerste feiten bekende de 74-jarige gewezen tv-presentator, maar van de nieuwe aantijgingen zegt hij zich niets te herinneren. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Scoutsleider De man van programma's als "De kinderacademie" en "Rad van fortuin" werd donderdagvoormiddag bij de federale politie in Veurne verwacht. Hij werd daar een uur ondervraagd over twee nieuwe klachten van kindermisbruik tijdens de jaren 50 en 60, toen hij scoutsleider was. "Capiau gaf in juni toe dat hij tijdens die periode bij twee kinderen te ver is gegaan. Maar nu zijn de twee broers van beide slachtoffers naar het gerecht gestapt. Zij spreken ook over ongewenste intimiteiten door mijn cliënt", zegt zijn advocaat Dirk Dawyndt. De tv-coryfee bevestigt noch ontkent dat hij bij hen over de schreef is gegaan. "Hij kan er zich gewoon niets meer van herinneren", zegt Dawyndt. Er zou nog sprake zijn van een derde nieuw slachtoffer, een man uit Marseille. Capiau werd eveneens over die man verhoord. Confrontatie Volgens het parket van Veurne moet nu blijken of er nog een strafrechtelijk gevolg kan worden gegeven aan het misbruik van Capiau. Een confrontatie met de twee broers is niet uitgesloten. Hoe dan ook ziet het er volgens de kranten naar uit dat alle dossiers geseponeerd zullen worden omdat de feiten al lang verjaard zijn. Capiau zelf is diep getekend door de recente klachten, zegt zijn advocaat. (Belga/EE)