Eén jongere in de top drie van elke CD&V-lijst van 2018, drie jongeren in de toptien en respect voor het cumulverbod. Het zijn een paar van de 'vriendelijke eisen' waarmee JONG CD&V naar de moederpartij trekt.

'Op 14 oktober 2018 moet de stem van de jonge generatie immers klinken, niet alleen om het belang van de jonge generaties te verdedigen, maar ook om mee de langetermijnvisie in het beleid te bewaken", verduidelijkt jongerenvoorzitter Wim Soons.

Het cumulverbod, dat in de statuten van CD&V staat, sluit de combinatie uit van een parlementszitje met een lokaal uitvoerend mandaat in een stad met meer dan dertigduizend inwoners. 'Uitzonderingen hierop moeten niet langer mogelijk kunnen zijn', besluit Soons, die de uitzonderingsclausule dus ook uit de statuten geschrapt wil zien. Op het partijbestuur van CD&V kwam de kwestie maandag niet aan bod. En ook partijvoorzitter Wouter Beke laat voorlopig niet in zijn kaarten kijken. (BELGA/JVL)

Eén jongere in de top drie van elke CD&V-lijst van 2018, drie jongeren in de toptien en respect voor het cumulverbod. Het zijn een paar van de 'vriendelijke eisen' waarmee JONG CD&V naar de moederpartij trekt.'Op 14 oktober 2018 moet de stem van de jonge generatie immers klinken, niet alleen om het belang van de jonge generaties te verdedigen, maar ook om mee de langetermijnvisie in het beleid te bewaken", verduidelijkt jongerenvoorzitter Wim Soons. Het cumulverbod, dat in de statuten van CD&V staat, sluit de combinatie uit van een parlementszitje met een lokaal uitvoerend mandaat in een stad met meer dan dertigduizend inwoners. 'Uitzonderingen hierop moeten niet langer mogelijk kunnen zijn', besluit Soons, die de uitzonderingsclausule dus ook uit de statuten geschrapt wil zien. Op het partijbestuur van CD&V kwam de kwestie maandag niet aan bod. En ook partijvoorzitter Wouter Beke laat voorlopig niet in zijn kaarten kijken. (BELGA/JVL)