'Vriendelijke eisen' van JONG CD&V: jongere in top drie elke lijst en cumulverbod respecteren

18/07/16 om 13:46 - Bijgewerkt om 13:52

De jongerenafdeling van CD&V wil bij de lokale verkiezingen van 2018 in elke stad, gemeente en provincie een jongere in de top drie van de CD&V-lijst. Elke top tien moet zelfs drie jongeren tellen, luidt het in een pakket 'vriendelijke eisen' van de christendemocratische jongeren voor de moederpartij. CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft nog niet gereageerd.

'Vriendelijke eisen' van JONG CD&V: jongere in top drie elke lijst en cumulverbod respecteren

CD&V-voorzitter Wouter Beke © Dieter Telemans

Eén jongere in de top drie van elke CD&V-lijst van 2018, drie jongeren in de toptien en respect voor het cumulverbod. Het zijn een paar van de 'vriendelijke eisen' waarmee JONG CD&V naar de moederpartij trekt.

'Op 14 oktober 2018 moet de stem van de jonge generatie immers klinken, niet alleen om het belang van de jonge generaties te verdedigen, maar ook om mee de langetermijnvisie in het beleid te bewaken", verduidelijkt jongerenvoorzitter Wim Soons.

Het cumulverbod, dat in de statuten van CD&V staat, sluit de combinatie uit van een parlementszitje met een lokaal uitvoerend mandaat in een stad met meer dan dertigduizend inwoners. 'Uitzonderingen hierop moeten niet langer mogelijk kunnen zijn', besluit Soons, die de uitzonderingsclausule dus ook uit de statuten geschrapt wil zien. Op het partijbestuur van CD&V kwam de kwestie maandag niet aan bod. En ook partijvoorzitter Wouter Beke laat voorlopig niet in zijn kaarten kijken. (BELGA/JVL)

Onze partners