Met het voorstel komt er definitief een einde aan de forse ondersteuning van de zonnepanelen, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Netvergoeding

Tot eind 2009 werd zonne-energie ondersteund met 450 euro per megawattuur opgewekte energie. Vorig jaar was de steun al gezakt tot 90 euro. Het voorstel van het Vlaams Energieagentschap houdt rekening met de netvergoeding die alle eigenaars van kleine zonne- installaties vanaf dit jaar moeten betalen voor de stroomdistributie.De steun wordt verlaagd tot 21 euro per 1000 kWh.

Installateurs morren

De Vlaamse regering legt normaal vrijdag de hoogte van de steun vast, maar de kans is klein dat het ver afwijkt van het voorstel van het Vlaams Energieagentschap, melden de kranten.

In december zei het VEA nog dat steun voor zonnepanelen helemaal overbodig is. Intussen moeten eigenaars wel al een bijdrage leveren voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Tegen die vergoeding heeft de sector van zonnepaneelinstallateurs een rechtzaak ingespannen.

De installateurs van zonnepanelen hopen nog op een licht hoger bedrag. (Belga/TV/EE)

Met het voorstel komt er definitief een einde aan de forse ondersteuning van de zonnepanelen, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.Netvergoeding Tot eind 2009 werd zonne-energie ondersteund met 450 euro per megawattuur opgewekte energie. Vorig jaar was de steun al gezakt tot 90 euro. Het voorstel van het Vlaams Energieagentschap houdt rekening met de netvergoeding die alle eigenaars van kleine zonne- installaties vanaf dit jaar moeten betalen voor de stroomdistributie.De steun wordt verlaagd tot 21 euro per 1000 kWh.Installateurs morren De Vlaamse regering legt normaal vrijdag de hoogte van de steun vast, maar de kans is klein dat het ver afwijkt van het voorstel van het Vlaams Energieagentschap, melden de kranten. In december zei het VEA nog dat steun voor zonnepanelen helemaal overbodig is. Intussen moeten eigenaars wel al een bijdrage leveren voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Tegen die vergoeding heeft de sector van zonnepaneelinstallateurs een rechtzaak ingespannen. De installateurs van zonnepanelen hopen nog op een licht hoger bedrag. (Belga/TV/EE)