Het Belgische modehuis A.F. Vandevorst stelde tijden de Business of Design Week in Hongkong onder goedkeurend oog van koningin Mathilde, Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) een paar bijzonder dure laarzen voor. De schoenen zijn namelijk bezet met diamanten waardoor ze zo'n 2.3 miljoen euro waard zijn. België wil met de schoenen zijn exportproducten: diamant, design en mode in de kijker zetten.

Economische return?

De diamanten zijn afkomstig van diamantair nv Diarough, die vorige maand een subsidie van 175.000 euro ontving van de Vlaamse overheid. Maar LDD en SP.A begrijpen deze besteding niet. "Ik wil de minister-president zeker ondervragen over de economische return van deze subsidie", stelt SP.A-fractieleider Bart Van Malderen in Het Laatste Nieuws en De Morgen.

"Er zijn andere maatschappelijke noden om de economie te steunen. Voor 175.000 euro kun je zes gehandicapten een jaar voltijds de meest intensieve zorgen geven", aldus Lode Vereeck (LDD).

'Alleen persconferentie gesubsidieerd'

Volgens Bart Matheï, woordvoerder van Flanders Investment and Trade, worden "noch de diamanten, noch de laarzen gesubsidieerd. Alleen de persconferentie kreeg steun van de Vlaamse overheid." (AVE)

Het Belgische modehuis A.F. Vandevorst stelde tijden de Business of Design Week in Hongkong onder goedkeurend oog van koningin Mathilde, Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) een paar bijzonder dure laarzen voor. De schoenen zijn namelijk bezet met diamanten waardoor ze zo'n 2.3 miljoen euro waard zijn. België wil met de schoenen zijn exportproducten: diamant, design en mode in de kijker zetten. De diamanten zijn afkomstig van diamantair nv Diarough, die vorige maand een subsidie van 175.000 euro ontving van de Vlaamse overheid. Maar LDD en SP.A begrijpen deze besteding niet. "Ik wil de minister-president zeker ondervragen over de economische return van deze subsidie", stelt SP.A-fractieleider Bart Van Malderen in Het Laatste Nieuws en De Morgen. "Er zijn andere maatschappelijke noden om de economie te steunen. Voor 175.000 euro kun je zes gehandicapten een jaar voltijds de meest intensieve zorgen geven", aldus Lode Vereeck (LDD). Volgens Bart Matheï, woordvoerder van Flanders Investment and Trade, worden "noch de diamanten, noch de laarzen gesubsidieerd. Alleen de persconferentie kreeg steun van de Vlaamse overheid." (AVE)