Moens benadrukt dat er al afspraken zijn gemaakt in de commissie artsen-zelfstandigen opdat artsen die zich niet goed in hun vel voelen en vrijwillig met hun problemen te rade kunnen gaan bij collega's. "Ondertussen werden er ook al initiatieven genomen, maar veelal nog lokaal. Die moeten zeker nog worden uitgewerkt", aldus de BVAS-voorzitter. "Maar het idee van een verplichte controle is er ver over", zegt Moens nog.

"Zo ga je mensen die het al moeilijk hebben, met nog meer stress opzadelen. Hoe ga je zo'n controle van circa 42.000 artsen in België trouwens organiseren? " Moens komt ten slotte terug op de zelfdodingen bij artsen. "Elk geval is een drama, maar het aantal suïcides bij artsen ligt niet hoger dan het Vlaamse gemiddelde", zegt hij, eraan toevoegend dat dat laatste wel bij de hoogste is van Europa. (Belga/NSK)

Moens benadrukt dat er al afspraken zijn gemaakt in de commissie artsen-zelfstandigen opdat artsen die zich niet goed in hun vel voelen en vrijwillig met hun problemen te rade kunnen gaan bij collega's. "Ondertussen werden er ook al initiatieven genomen, maar veelal nog lokaal. Die moeten zeker nog worden uitgewerkt", aldus de BVAS-voorzitter. "Maar het idee van een verplichte controle is er ver over", zegt Moens nog."Zo ga je mensen die het al moeilijk hebben, met nog meer stress opzadelen. Hoe ga je zo'n controle van circa 42.000 artsen in België trouwens organiseren? " Moens komt ten slotte terug op de zelfdodingen bij artsen. "Elk geval is een drama, maar het aantal suïcides bij artsen ligt niet hoger dan het Vlaamse gemiddelde", zegt hij, eraan toevoegend dat dat laatste wel bij de hoogste is van Europa. (Belga/NSK)