Het aantal jongeren dat tweedekansonderwijs volgt, is op 20 jaar tijd sterk gestegen. In 1988 was slechts 0,8 procent van de leerlingen jonger dan 21, momenteel gaat het om 46 procent. De Federatie van Tweedekansonderwijs is daar niet gelukkig mee.
De openbare omroep maakte woensdag melding van die evolutie. Het tweedekansonderwijs was oorspronkelijk bedoeld voor oudere mensen zonder diploma secundair onderwijs. Maar tegenwoordig wordt dat type onderwijs ook gevolgd door veel jongeren die hun middelbare school niet hebben afgemaakt.

De Federatie van Tweedekansonderwijs is niet blij met die gang van zaken. Volgens de federatie kan het niet de bedoeling zijn dat het tweedekansonderwijs een voortzetting is van het secundair onderwijs.

Ze pleit voor een flexibel systeem binnen het middelbaar onderwijs waardoor leerlingen die schoolmoe zijn in het secundair onderwijs kunnen blijven. Een individueel leertraject gebruiken zoals in het Tweedekansonderwijs zou daarbij volgens de federatie helpen.

Het aantal jongeren dat tweedekansonderwijs volgt, is op 20 jaar tijd sterk gestegen. In 1988 was slechts 0,8 procent van de leerlingen jonger dan 21, momenteel gaat het om 46 procent. De Federatie van Tweedekansonderwijs is daar niet gelukkig mee. De openbare omroep maakte woensdag melding van die evolutie. Het tweedekansonderwijs was oorspronkelijk bedoeld voor oudere mensen zonder diploma secundair onderwijs. Maar tegenwoordig wordt dat type onderwijs ook gevolgd door veel jongeren die hun middelbare school niet hebben afgemaakt.De Federatie van Tweedekansonderwijs is niet blij met die gang van zaken. Volgens de federatie kan het niet de bedoeling zijn dat het tweedekansonderwijs een voortzetting is van het secundair onderwijs.Ze pleit voor een flexibel systeem binnen het middelbaar onderwijs waardoor leerlingen die schoolmoe zijn in het secundair onderwijs kunnen blijven. Een individueel leertraject gebruiken zoals in het Tweedekansonderwijs zou daarbij volgens de federatie helpen.