Het Laatste Nieuws bericht over de zaak.

De vechtscheiding tussen de ouders van het meisje duurt nu al vier jaar. Vanaf dag één weigert het kind contact met haar papa, volgens de moeder omdat er nooit een emotionele band was tussen de twee. De vader startte echter een procedure bij de jeugdrechtbank en er werden meer dan honderd ontmoetingen op een neutrale plaats georganiseerd. De tiener keert hem telkens de rug toe en zwijgt. Volgens de vader is zij "op ziekelijke wijze" opgestookt door haar moeder en oma langs moederszijde.

Het gerecht grijpt nu in. Het meisje wordt volgende week woensdag bij haar mama weggehaald, desnoods manu militari. "Een traumatiserende en onverantwoorde beslissing", zegt de moeder, die aankondigt zich met alle middelen te zullen verzetten.

(Belga/RR)

Het Laatste Nieuws bericht over de zaak. De vechtscheiding tussen de ouders van het meisje duurt nu al vier jaar. Vanaf dag één weigert het kind contact met haar papa, volgens de moeder omdat er nooit een emotionele band was tussen de twee. De vader startte echter een procedure bij de jeugdrechtbank en er werden meer dan honderd ontmoetingen op een neutrale plaats georganiseerd. De tiener keert hem telkens de rug toe en zwijgt. Volgens de vader is zij "op ziekelijke wijze" opgestookt door haar moeder en oma langs moederszijde. Het gerecht grijpt nu in. Het meisje wordt volgende week woensdag bij haar mama weggehaald, desnoods manu militari. "Een traumatiserende en onverantwoorde beslissing", zegt de moeder, die aankondigt zich met alle middelen te zullen verzetten.(Belga/RR)